Home GÜNCEL Spor Kenti Karacabey’de ‘Aile Spor Şenliği’ Heyecanı

Spor Kenti Karacabey’de ‘Aile Spor Şenliği’ Heyecanı

- Guncellenme Tarihi: 7 Mart 2024 13:16
7 min read
Spor Kenti Karacabey’de ‘Aile Spor Şenliği’ Heyecanı için yorumlar kapalı
0

Sporu Karacabey’de 7’den 70’e aktif hale getirmek için çabalayan Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçedeki spor faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

‘Aile Spor Şenliği’ etkinliği çerçevesinde, Karacabey Belediye Spor Tesislerinden faydalanan binlerce sporcu bu kez aileleriyle birlikte sahaya çıkıyor.

4-8 Mart tarihleri arasında devam edecek olan şenlik kapsamında, 1500 sporcunun aileleriyle birlikte müsabakalarda yer alması planlanıyor. Toplamda 5 gün boyunca ise izleyenlerle birlikte 4 bine yakın kişinin tesislerde ağırlanması bekleniyor.

Organizasyonlar, spor eğitmenleri ile birlikte Karacabey Belediyesi Karacapark içerisindeki Karacabey Belediye Spor Salonunda gerçekleşecek. 5 farklı dalda devam edecek olan şenliğin ilk gününde voleybol ve okçuluk müsabakaları oynanırken aileler ve sporcular renkli görüntülere sebep oldular.

Her aileden bir lisanslı sporcu hedefi

Belediye Başkanı Ali Özkan organizasyon açılışında yaptığı konuşmada, “Karacabey Belediyesi Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından tertip edilen Aile Spor Şenliğine teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 2014 yılında göreve geldiğimizde Karacabey Belediyesi olarak 2. amatör kümede 1 branşımız vardı. Şimdi voleyboldan basketbola, okçuluktan güreşe tam 24 branşta Karacabey Belediyesi sizlerin değerli katılımlarıyla faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 300 lisanslı sporcumuz vardı, biz “her aileden bir lisanslı sporcu” parolasıyla yaklaşık 13 bin aktif sporcuya ulaştık. Sportif, kültürel ve sosyal faaliyetleri çok önemsiyoruz ve sürekli vurguladığımız bir sözümüz var, diyoruz ki bir şehri imar ederken o şehirde yaşayan nesli ihmal ederseniz, gün gelir ihmal ettiğiniz o nesil, imar ettiğiniz şehri harap eder. Onun için biz eğitimi çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz dönemde ‘Başkanımla Okuyoruz’ kampanyamız çerçevesinde kırsalda, merkezde bütün okullarımızı ziyaret ettik, çocuklarımıza kitaplar hediye ettik ve onlarla sembolik olarak okuma faaliyetleri gerçekleştirdik. Bu işin finalini de ilçe stadyumunda hep birlikte gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

“Karacabey’e modern, tam teçhizatlı bir okçuluk salonu kazandırılıyor”

İlçedeki sportif ve kültürel faaliyetleri çok önemsediklerini ve bununla ilgili çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizen Özkan konuşmasını, “Çocukların eğitim hayatında başarılı olabilmesi için sportif ve kültürel faaliyetlerle takviye edilmeli. İşte biz de Karacabey Belediyesi olarak bu alandaki boşluğu doldurmak için üzerimize ne düşüyorsa azami derecede gayret göstererek yapmaya çalışıyoruz.  Sportif faaliyetlerimizin neticesi olarak, geçmiş dönem bakanımıza bunları anlattığımız zaman şu an içerisinde bulunduğumuz spor salonunu devletimizin, bakanlığımızın desteğiyle yaptık. İlçemize gençlik merkezi kazandırdık. Halı sahalar, çeşitli spor salonları kazandırıyoruz. Bildiğiniz gibi okçuluk çadırımız var. Geçtiğimiz aylarda da yine Gençlik Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’ı ziyaret ettik. Karacabey’deki okçuluk faaliyetlerini dile getirdiğimizde, Karacabey’e modern tam teçhizatlı bir okçuluk salonu sözü aldık. İnşallah önümüzdeki aylarda da onun protokolünü gerçekleştireceğiz. Şimdiye kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bundan sonra daha güzel etkinliklerle, daha güzel faaliyetlerle ve siz çocuklarımızın, gençlerimizin başarılarıyla önümüzün daha aydınlık olduğunu ifade ediyorum” şeklinde sonlandırdı.

Şenliğe ücretsiz ulaşım

Öte yandan gerçekleştirilen şenliğe ücretsiz servisler her akşam saat 18.30’dan 20.00’ye kadar sürerken, herkesin seyirci olarak katılabileceği duyuruldu. 4 Mart Pazartesi Günü başlayan şenlik, 8 Mart Cuma gününe dek her akşam farklı etkinliklerle devam edecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…