Home EKONOMİ Bitcoin Tekrar Yükselişe Geçti

Bitcoin Tekrar Yükselişe Geçti

- Guncellenme Tarihi: 28 Şubat 2024 14:47
2 min read
Bitcoin Tekrar Yükselişe Geçti için yorumlar kapalı
0

Bitcoin, 59 bin 620 dolara kadar yükselerek yeni bir rekora doğru ilerliyor. Önümüzdeki haftalarda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin doları aşması beklenen Bitcoin’in yükselişinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Bitcoin spot ETF’lerine izin vermesi ve yaklaşan Bitcoin yarılanması etkili olabilir.

Bitcoin’de son günlerde görülen değer kazanma süreci sonunda en çok işlemi yapılan kripto para, 59 bin 620 dolar seviyelerini gördü. Bitcoin’de yükseliş seyrinin sürmesi halinde daha önce kaydedilen 69 bin dolar rekorunun aşılması durumu ortaya çıkacak.

ABD’DEKİ KARAR BITCOIN’E YÖNELİMİ ARTIRDI

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Blackrock ve Fidelity gibi varlık yöneticilerinin Bitcoin spot ETF’lerine izin vermesinin ardından yatırımcılar tekrar Bitcoin’e yönelmeye başladı. Var olan Bitcoin arzında spot Bitcoin ETF’lerinin önemli bölüm oluşturduğu tahmin ediliyor.

Önümüzdeki dönemde gerçekleşecek Bitcoin yarılanmasının da fiyatlar üzerinde baskı yapması beklenirken Bitcoin yatırımları, kripto para ticareti içinde yeniden öne çıkmaya başladı. 4 yılda bir gerçekleşen Bitcoin yarılanmasında piyasaya sürülen yeni Bitcoin miktarının yarıya indirilmesiyle varlığın değerinde artış yaşanıyor.

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…