Home GÜNCEL Yeniden Refah Partisi Bursa Adaylarını Tanıttı

Yeniden Refah Partisi Bursa Adaylarını Tanıttı

- Guncellenme Tarihi: 26 Şubat 2024 11:13
18 min read
Yeniden Refah Partisi Bursa Adaylarını Tanıttı için yorumlar kapalı
0

Yeniden Refah Partisi (YRP) Bursa İl Başkanlığı, 31 Mart’ta yapılacak Yerel Seçimler öncesinde aday tanıtım toplantısını büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi.

Kestel’de Muhsin Yazıcıoğlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Aday Tanıtım Toplantısına, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk, YRP Bursa İl Başkanı Murat Kolancı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra ilçe başkanları, ilçe teşkilat mensupları, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

YRP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın ve İlçe Belediye Başkan Adaylarının coşkulu bir kalabalık ve tezahüratlar eşliğinde karşılandığı toplantı İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

YRP’nin,  Bursa’nın 17 ilçesi için belirlediği belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında konuşan YRP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın; 31 Mart’ta Bursa’nın ve Türkiye’nin yeni bir başlangıca imza atmaya hazırlandığına işaret ederek; “Bursa ve Türkiye’de liyakatsizliğin hâkim olduğu yönetim anlayışının insanları fazlasıyla yorduğunu gözlemliyoruz. Ülkemizde kamuyu idare edenler işi ehline vermekten vazgeçti” dedi.

“31 MARTTA DİP DALGASIYLA GELECEĞİZ”

Dürüstlüğe ve liyakate önem verilmeyen bir yönetim anlayışının şeffaf ve güvenilir olmayan uygulamaları da beraberinde getireceğini vurgulayan Sedat Yalçın; vatandaşların adalet ve hukuk yetersizliği dolayısıyla her gün başka bir sorunla mücadele etmek zorunda bırakıldığını söyleyerek;

“Bütün bu sorunlar kamu maliyesinde büyük açıklar meydana getiriyor. Sonrasında ise borçlanma başlıyor. Vatandaşlarımız, enflasyon, hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısına karşı mücadele vermek zorunda kalıyor. Oysa vatandaşlarımız, mevcut iktidara büyük bir iyi niyet ve samimiyetle oy verdi. Kuşkusuz güzel yatırımlar da yapıldı. Türkiye’nin Avrupa ve Dünya’da itibarı arttı. Ancak son 10 yılda tam tersi uygulamalara şahit olmaya başladık. Eğer bir dava sahibiyseniz, bir değerler sistemini savunuyorsanız daha ilkeli bir siyaset anlayışına sahip olmalısınız. Milletimiz sözüne güvenilir, dürüst ve liyakat sahibi siyasetçiler istiyor. Bize düşen milletimizin derdine derman olmaktır. Siyasi kariyerim boyunca Bursa’da çok önemli seçimleri başarıyla yönettim. Bugün halkımızın bizlere olan ilgisi ve desteği yeni bir dip dalgasının yaklaştığını gösteriyor. Bu dip dalganın adı Yeniden Refah Partisi. Gittiğimiz tüm ilçelerde, konuştuğumuz her bir vatandaşımızdan büyük bir teveccüh görüyoruz. İnşallah 31 Mart’ta bütün belediye başkan adaylarımızla birlikte halkımızın bize verdiği mesajın gereğini yapacağız” şeklinde konuştu.

“YEREL SEÇİMLERDE YENİ BİR HİKAYE YAZACAĞIZ”

Bursa’yı yönetecek olanların vizyon sahibi olması gerektiğini ifade eden Yalçın, büyük bir görev ve sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerini kaydederek şunları söyledi:

“Bursa’yı yönetecek olanlar bugünü planlarken 50 yıl sonrasını düşünerek planlarını yapmalı. Bursa’nın kaynaklarını bu şehrin insanları kullanmalı. Bu noktada bizler, dürüst ve ahlaklı belediyecilik anlayışımızla vatandaşlarımızın her bir beklentisine karşı duyarsız kalmayacak, sorunlarını hep birlikte çözeceğiz. Göreceksiniz tarihi bir başarıya imza atacağız. Her biri birbirinden değerli ve liyakatli adaylarımız var. Kararsız ve muhalif seçmenlerimize tek tek ulaşarak davamızı ve projelerimizi içtenlikle anlatacağız. Diğer partilerin belediye başkan adaylarının birbirlerinden farklı projeler ortaya koyamadıklarını görüyoruz. Bursa’ya dair yeni sözleri biz söylüyoruz. Verdiğimiz sözler, açıkladığımız bütün projeler finansmanı düşünülmüş, toplum ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlandı. Bize projelerin kaynağını nereden bulacaksınız diye soruyorlar. Projelerin kaynağı belediyelerin kendisinde mevcut. Yeter ki doğru yönetilsin. Hava kirliliği, ulaşım, çevre kirliliği sorunlarına yönelik kalıcı çözümler ortaya koyan çalışmalar yapacağız. Depreme dayanıklı dirençli bir kentsel dönüşüm projeleri planlayacağız. İnşallah 31 Mart’ta yeni bir hikayeyi birlikte yazacağız.”

“TÜRKİYE’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN PARTİSİYİZ”

Toplantıda konuşan YRP Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk ise; YRP’nin, 31 Mart’ta tüm belediye başkan adaylarıyla birlikte iktidara yürüyüşünün ilk adımlarını atacaklarının müjdesini vererek;

“Biz eğriye eğri, doğruya doğru diyen bir muhalefet anlayışını benimsiyoruz. Sayın Genel Başkanımız Fatih Erbakan bu hususa özellikle dikkat ettiği için Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi konumundayız. Bundan 7 ay önce üye sayımız 260 bin civarındayken bugün itibariyle 450 bin sayısına ulaşmış bulunmaktayız. Bu bizim iktidara emin adımlarla yürüyüşümüzün kanıtır. Hedefimiz 31 Mart’a kadar 500 bin üyeye ulaşıp Türkiye’nin üye bakımından üçüncü büyük siyasi partisi konumuna gelmek. 2002’den beri Türkiye’yi tek başına yöneten bir siyasi irade var. Bu siyasi irade, ülkenin 321 milyar dolarla aldığı iç ve dış borcunu 950 milyar dolara çıkarttı. Türkiye’nin gelirleri giderlerini karşılayamıyor.  Gelirle giderler arasında 3 trilyon TL civarında fark var. Bu borcu kapatmak için işçimiz memurumuz, emeklimiz ve özel sektör vergiler başta olmak üzere zam, hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadele etmek zorunda bırakılıyor. Halkımız perişan bir durumda. 2002 yılında Türkiye’de boşanma sayısı 760 bin iken son 15 senede 3 milyon civarında artış göstermiş. Uyuşturucu, alkol kullanımı, fuhuş ve suç oranları korkunç derecede arttı. Bunlar, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede kendini muhafazakar olarak tanımlayan bir iktidar döneminde oluyor. Emekli maaşı 10 bin TL iken açlık sınırı 19 bin TL.  Yoksulluk sınırı 50 bin TL civarına dayanmış ancak asgari ücret 17  bin TL civarında. Bu sistemle ülkenin bir yere gelme imkanı yok. Öte yandan, İslam dünyasındaki cesaretsizlik ve korkaklık İsrail’in, Amerika ve Avrupa’nın desteğiyle Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmesine neden oluyor. Afganistan gün gün yoksullaştırılmıştır. Irak bölünmüştür. Bugün Suriye’yi bölme uğraşındalar. Gazze’de dünyanın gözü önünde insanlık dramı yaşanıyor. Ancak Müslüman ülkeleri de dahil dünya Gazze’de insanların katledilmesine karşı üç maymunu oynuyor. Eninde sonunda zalimlerin de işbirlikçilerin de iktidarı yıkılacaktır.” dedi.

“31 MART’TA TARİH YAZACAĞIZ”

Yerel seçimlerde ‘Ahlaklı Belediyecilik’ sloganıyla yola çıktıklarına dikkat çeken Naim Öztürk, son 20 senede devletin imkanları, belediyelerin imkanları, kamu iradesiyle zenginleştirilmiş yandaş bir kesimin olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim dönemimizde belediyelerimiz denk bütçe yapacak, hizmet üretecek, liyakatsizliği ortadan kaldıracak. Adam kayırmayı önleyecek bir kalite ortaya koyacak. İnşallah bütün vatandaşlarımız Milli Görüş belediyeciliğiyle tanışacak. Bundan sonra yükseliş Yeniden Refah Partisi’nindir.  Bundan sonra devlet başkanlığı ve iktidar Fatih Erbakan’ın hakkıdır. Bunu hep beraber göreceğiz İnşallah. Hiç kimse bu seçimi çantada keklik zannetmesin. Bu seçim at başı bir yarışla gidecektir. Buna hep birlikte şahit olacağız. Göreceksiniz başta Bursa olmak üzere tüm illerde ve ilçelerde tarih yazacağız. Türkiye’nin bütün bölgelerinde adaylarımızı çıkarttık, meclis üyelerimizi belirledik. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızın dediği gibi büyük bir dip dalgayla geliyoruz.”

“BİZ HİZMET ETMEYE GELİYORUZ”

Toplantıda söz alan Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Murat Kolancı da; Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı vefat yıl dönümü dolayısıyla saygı ve rahmetle yad ederek başladığı konuşmasında; Prof. Dr. Erbakan’ın kendilerine sağlam temeller üzerine inşa edilmiş, gayesi olan, mücadele azmi yüksek, iradesi güçlü bir yol haritası bıraktığının altını çizerek;

“Genel Başkanımız Fatih Erbakan’ın önderliğinde ümitlerimiz tekrar yeşerdi. Genel başkanımız siyasete nezaket ve zarafet getireceğiz demişti. Biz Türkiye’nin dört bir yanında Refahlı yarınlar için yola çıktık. Yoksulun, yetimin ve ihtiyaç sahibi olan herkesin yanındayız. Adaleti yeniden tahsis edeceğiz. Birbirine inanan, güvenen, davasına sadık yol arkadaşlarımız var. Biz hizmet etmeye geliyoruz. Biz yoksulluğu, adaletsizliği ve liyakatsizliği ortadan kaldırmaya geliyoruz. Bu vesileyle 31 Mart seçimlerinde bütün belediyeleri alarak hizmet etmek için çalışan tüm il ve ilçe teşkilatlarındaki yol arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Rabbim bizlere milletimize en güzel şekilde hizmet etmeyi, Milli Görüş Belediyeciliği’ni en güzel şekilde temsil etmeyi nasip etsin” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından YRP Bursa Belediye Başkan Adayları alkış ve tezahüratlar arasında sahneye tek tek çağrılarak tanıtıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Erasmuslu Öğrenciler Bursa Hayvanat Bahçesi’nde

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Bul…