Home GÜNCEL Türkiye’nin Havası En Kirli 20 Bölgesi Belli Oldu

Türkiye’nin Havası En Kirli 20 Bölgesi Belli Oldu

- Guncellenme Tarihi: 9 Şubat 2024 17:33
4 min read
Türkiye’nin Havası En Kirli 20 Bölgesi Belli Oldu için yorumlar kapalı
0

Hava kalite izleme istasyonlarının verilerini analiz eden Greenpeace Akdeniz, Türkiye’de hava kirliliğinin en yoğun olduğu 20 bölgeyi belirledi. Bursa’dan da 2 bölge yer alıyor. Peki, Bursa’da hava kirliliği en yoğun bölgeler neresi Bursa’da hava kalitesi nasıl? En temiz havaya sahip bölgeler nereler?

Greenpeace Akdeniz, hava kirliliğiyle mücadele için yürüttüğü çalışmalar kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı‘nın ulusal hava kalitesi izleme ağında yer alan istasyonlardan 2023 yılı boyunca elde edilen Partikül Madde (PM) 10 verilerini analiz etti. Türkiye’de hava kirliliğinin en yoğun olduğu 20 bölgeyi belirledi. Bursa’dan da 2 bölge listede yer aldı. Peki, Bursa’da hava kirliliği en yoğun bölgeler neresi Bursa’da hava kalitesi nasıl? En temiz havaya sahip bölgeler nereler?

Bu kapsamda Türkiye’de hava kirliliğinin en yüksek olduğu 20 bölge sırasıyla şöyle;

İskenderun (Hatay), Kadıköy-Göztepe (İstanbul), Iğdır Merkez, Osmaniye Merkez, Elbistan (Kahramanmaraş), Kadirli (Osmaniye), Karatay (Konya), Nazilli (Aydın), Nilüfer (Bursa), Kestel (Bursa), Merkez Ulupark (Manisa), Karatay-Karkent (Konya), Akdeniz-İstiklal (Mersin), Muş Merkez, Şahinbey-Beydilli (Gaziantep), Hakkari Merkez, Aydın Merkez, Batman Merkez, Şahinbey-GaskiD6 (Gaziantep), Denizli Merkez.

BURSA GENELİNDE ŞU ANKİ GÜNCEL VERİLER NE DURUMDA? BURSA’NIN HAVA KALİTESİ NASIL?

2023 yılı boyunca izlenen veriler sonucunda Türkiye genelinde en kirli havaya sahip 20 bölge arasında Bursa’dan Nilüfer ve Kestel ilçesi yer aldı.

Peki, bir sanayi şehri olan Bursa’da hava kirliliği ne durumda? Bursa’da insanların soluduğu havanın kalitesi nasıl? En temiz havaya sahip bölgeler nereler? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın güncel verilerine göre Bursa’da 4 bölgenin hava kalitesi iyi olarak ölçülürken, 4 bölgenin ise orta kalitede olduğu ölçüldü. Bursa’nın hava kalitesi genel olarak iyi kalitede olarak belirlendi.

İyi hava kalitesine sahip bölgeler, Nilüfer ilçesi, Uludağ Üniversitesi, Kültürpark bölgesi ve Beyazıt caddesi olarak belirlendi.

Orta hava kalitesine sahip bölgeler ise, Kestel ilçesi civarı ve Gürsü ilçesi olarak belirlendi.

Kaynak: bursadabugün.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

BTÜ Rektörü Naci Çağlar Basınla Buluştu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, basın mensuplarıyla bir ara…