Home GÜNCEL “Proje Yöneticiliği Orkestra Şefliği Gibidir”

“Proje Yöneticiliği Orkestra Şefliği Gibidir”

- Guncellenme Tarihi: 9 Şubat 2024 11:12
3 min read
“Proje Yöneticiliği Orkestra Şefliği Gibidir” için yorumlar kapalı
0

Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Proje ve Şantiye Yönetimi konulu seminer gerçekleştirildi.

İnşaat Mühendisi Cem Kafadar ile Makine Mühendisi Hamit Oğraş’ın sunum yaptığı seminerin açılışında konuşan Mimarlar Odası Bursa Şubesi ikinci Başkanı Rahmi Dede, üyelerini bilgilendirmek ve yönetim sistemleri hakkındaki gelişmelerle ilgili deneyim paylaşımı toplantılarına devam ettiklerini söyledi.

Genç mimarlara proje yönetimi konusunda açıklamalarda bulunan İnşaat Mühendisi Cem Kafadar, “Proje yönetimini sevmeliyiz çünkü, proje yönetimi bizden belli kurallar içinde çalışmamızı ister. Bu kuralları üzerimizde ilave bir yük, ekstra bir iş olarak düşünürüz. Hele kültürümüzde bu kurallara göre hareket etmek yoksa hemen direnç göstermeye başlarız” şeklinde konuştu.

Proje yönetimi bilgi alanlarının zaman, maliyet, kalite, kaynak, iletişim, risk, tedarik ve paydaş yönetimi gibi konuları kapsadığını söyleyen İnşaat Mühendisi Cem Kafadar, “Proje yöneticisinin en önemli görevi koordinasyondur ve zamanının minimum yüzde 75’ini iletişim ile geçirmelidir. Proje yöneticiliği orkestra şefliği gibidir. Proje yöneticisi projeyi yapmamalı, projeyi yönetmelidir” dedi.

Seminerde konuşan Makine Mühendisi FND Türkiye ve Ortadoğu Direktörü Hamit Oğraş da dünyada mega projelerin nasıl yönetildiği ve inşaat projelerinin neden başarısız olduğuna ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.

Seminerin sonunda İnşaat Mühendisi Cem Kafadar ve Makine Mühendisi Hamit Oğraş katılımcıların sorularını cevaplandırdılar.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bağlantı Elemanları ve Hırdavat Sektörünün Liderleri TÜYAP’ta Buluştu

Bağlantı elemanları ve hırdavat sektörünün lider isimleri, 9-12 Mayıs tarihleri arasında R…