Home GÜNCEL Sedat Yalçın: “En Büyük Beklentim CHP Tabanından Yüksek Oy Almak!”

Sedat Yalçın: “En Büyük Beklentim CHP Tabanından Yüksek Oy Almak!”

- Guncellenme Tarihi: 30 Ocak 2024 11:02
7 min read
Sedat Yalçın: “En Büyük Beklentim CHP Tabanından Yüksek Oy Almak!” için yorumlar kapalı
0

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sedat Yalçın: “En büyük beklentim CHP tabanından yüksek oy almak! Seçmen sandığa giderken bakacak, kazanılan rant topluma mı mal edilecek? Yoksa, bir kaç kişi kendi aralarında mı bölüşecek? işte bu sorunun yanıtı çok önemli”

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, seçime yönelik iddialı yaklaşımlarıyla dikkat çekiyor.

Katıldığı bir yayında seçim gündemine ilişkin soruları yanıtlayan Sedat Yalçın, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’i isim vermeden eleştirdiği konuşmasında, “ben, her partiden oy alacağıma inanıyorum. En büyük beklentim CHP tabanından yüksek oy almak. Ben yerel seçimlerin, belediye başkan adayının kişiliğiyle, şahsıyla, vizyonuyla çok ilintili olduğuna inanıyorum.

Oluşan rantı, topluma mı mal edelim? Yoksa, bir kaç kişi aramızda mı bölüşelim? Toplum bu konuda çok hassas. Buna verilecek yanıtı çok önemsiyor ve sandığa da bu bilinçle gidecek” dedi.

Ben Aday Olmasaydım da AK Parti’nin Bursa’da İşi Zordu!

Katıldığı yayında, Yeniden Refah Partisi’nden Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasıyla ilgili soruları yanıtlayan Yalçın, dikkat çeken şu açıklamayı yaptı:

“Evlilik çağında kızı olan ailelere sık sık görücüler gelir. Biz de biraz öyle olduk. Bursa’daki bütün siyasi partilerin yöneticileri dostum, arkadaşım… Sağdan ve soldan, istisnasız hepsinden teklif geldi. Ve hepsine çok teşekkür ederim, bize güvendiklerini gösteriyor.

Ancak, benim aktif siyasete dönmek gibi bir niyetim yoktu. O defteri kapatmıştım.

Derken, Yeniden Refah Partisi beni aradı. Görüşmemiz sırasında bana, ‘Cumhur ittifakı açısından Bursa’da Büyükşehir ve bütün ilçelerde aday çıkaracağız, aday çıkarma gereğini görüyoruz. Böyle bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Aksi halde, sahada iyi bir görüntü yok.” dediler.

Bu teklif üzerine ben, AK Parti’yi üzecek, rahatsız edecek, AK Parti’nin adayını yoracak, kazanmamasına neden olacak hiç bir oluşumum içinde olmayacağımı çok açık bir şekilde kendilerine ilettim. Bana vefalı davranılmadı ancak benim için vefa çok önemlidir. Bu yanıtımın üzerine bana aynen şu söylenildi:

Siz aday olsanız da, olmasanız da Bursa’da sıkıntı var. Bursa kaybediliyor. Ancak, siz girerseniz kazanma şansı var. Denildi.

Bunun üzerine bir kaç gün süre istedim. Kendi araştırmalarımı yaptım. Anketleri inceledim.

CHP’nin adayına da (Mustafa Bozbey) baktım. Orada da sağlıklı bir durum yok. Çok büyük kırılmalar var.

Ben geçmişte, AK Parti İl Başkanlığım döneminde Bursa’da tam 4 seçim yönettim. Muaazzam bir süreçti. Ben burada da aday olursam, kazanmak için girerim. Hedef ve vizyon olarak siz de hazırsanız ben bu işe varım” dedim.

Süreç bu şekilde ilerledi.

Ben Bursa’daki her partiden oy alacağıma inanıyorum. En büyük beklentim ise CHP tabanından yüksek oy almak. Ben yenel yönetim seçimlerinin, belediye başkan adayının kişiliğiyle, şahsıyla, vizyonuyla çok ilintili olduğuna inanıyorum.

Oluşan rantı, topluma mı rant mal edelim? Yoksa bir kaç kişi aramızda mı bölüşelim? Toplum bu konuda çok hassas. Buna verilecek yanıtı çok önemsiyor ve sandığa da bu bilinçle gidecek”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

BTÜ Rektörü Naci Çağlar Basınla Buluştu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, basın mensuplarıyla bir ara…