Home GÜNCEL Karacabey’de 100. Yıl Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Karacabey’de 100. Yıl Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi Hizmete Açıldı

- Guncellenme Tarihi: 27 Aralık 2023 10:55
15 min read
Karacabey’de 100. Yıl Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi Hizmete Açıldı için yorumlar kapalı
0

Karacabey’in geleceğine katkı sağlayacak bir önemli hizmet daha devreye alındı.

Karacabey’de, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle Karacabey Belediyesi tarafından yapılan Gençlik Merkezi binasına taşınan ve Sütaş A.Ş.’nin katkılarıyla içerisi düzenlenen 100. Yıl Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımlarıyla hizmete açıldı.

Açılış yoğun ilgi gördü

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Kütüphane” projesi kapsamında Karacabey Gençlik Merkezi’nde hizmete giren 100. Yıl Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi’nin açılış töreni büyük ilgi gördü. Gençlik Merkezi’nde bulunan konferans salonunda düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın yanı sıra Karacabey Kaymakamı Hakan Kafkas, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İl Başkan Vekili Kamil Bayramiç, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, MHP İlçe Başkanı Ahat Şanlı, Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel, Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Mürvet Tezel, protokol üyeleri, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

“Bilgiyi merhametle kullanmalıyız”

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, kütüphanelerin ve bilginin önemine dikkat çekerek, “Bilgi çağındayız. O nedenle bilgiye ulaşmak artık çok daha önem kazandı. Çünkü kültür ve bilgi olmadan medeniyet olmaz. Bunun için de çok okumalıyız. Dünyanın en büyük imparatorlukları bilgi sayesinde kurulmuştur. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yine bilgi ile çalışarak insanlarımıza hizmet edeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak şu ana kadar 1289 kütüphane sayısına ulaştık. Tabii burada önemli olan bu kütüphanelerin etkin olmasıdır, içlerinin bilgi ile dolmasıdır. Karacabey kazandırılan 100. Yıl Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi’nin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“Karacabey’e katma değer sağlıyoruz”

Açılışta konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da hayata geçirilen Gençlik Merkezi ile ilçede gençlere sosyal, kültürel, eğitim ve sanat anlamında önemli değerler katmayı hedeflediklerini belirterek, “Geleceğimiz olan gençlere her alanda değer katmayı hedefliyoruz. İlçemizde bu alanda önemli bir ihtiyacı karşılayacak şekilde dizayn ettiğimiz Gençlik Merkezimiz, faaliyetlerine kısa bir süre önce başlamıştı. Bu süre zarfında gördüğü yoğun ilgi bizleri de mutlu etmekte. Bir yandan ilçe kütüphanesinin buraya taşınması ile daha modern ve ferah bir ortamda hem kitap okuma hem de çalışma alanlarından faydalanma imkânı bulan gençlerimize, aynı zamanda dersliklerde BUSMEK eğitimleri ile farklı branşlarda da eğitim alma imkânı sunduk. Bu binaya modern bir konferans salonu da hayata geçirdik. Yakın zamanda bu eğitim branşlarına robotik kodlama, yazılım gibi ilaveler de olacak” dedi.

Çok güzel işler yaptık

“2014 yılında 3T vizyonuyla yola çıktık” diyen Özkan, “Biz göreve geldiğimizde, tarımsal yatırımlar, turizm yatırımları ve teknolojik yatırımlar dedik. Bu çerçevede devletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Karacabey Belediyesi’nin ve Karacabeyli hayırseverlerin katkılarıyla Karacabey’imizde çok güzel işler yaptık. Havai elektrik hatlarını %90 oranında yer altına aldık; içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu şebekesini yeniden kurduk. Arıtma tesisleri yaptık. Şu anda Karacabey’imizde iki tane baraj inşaatı hummalı bir şekilde devam ediyor. Yeşildere barajı son aşamaya geldi. İçme suyu, tarımsal sulamaya yönelik böyle bir barajda da çalışmalar büyük bir hızda devam ediyor. Tarım parklar yaptık, belediyemize asfalt pilenti kazandırdık. 85 mahallemizde 500000 m2 parke taşı döşedik. Açık ve kapalı otoparklar, düğün salonları yaptık. Güneş enerjisi santrali yaptık, sahil projemizi, parkları gerçekleştirdik ve şu anda sayamadığımız birçok hizmeti gerçekleştirdik hamdolsun. Mimar Turgut Cansever’in bir sözü var, “Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder”. Bu çerçevede bizler, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere önem vererek çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. “Başkanımla Okuyorum Projesi” kapsamında 85 mahallemizde kırsal ve merkezdeki bütün okulları ziyaret ettik, öğrencilere kitaplar hediye ettik, onlarla okumalar yaptık. Finalinde ise ilçe stadyumunda bütün protokol ve vatandaşların katılımıyla birlikte gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyemizle birlikte Kültür Merkezi inşaatı yapıyoruz. Sinema, tiyatro, konferans salonlarını içerisinde bulunduracak, Karacabey’de yıllardır özlemi çekilen devasa bir proje. Son aşamaya gelindi hamdolsun. Bunun yanında göreve geldiğimizde Karacabey’imizde, biz göreve gelmeden önce Karacabey Belediye’sinin sportif anlamda 1 tane branşı vardı, biz 22 tane branşa çıkardık. Güreşten voleybola, futboldan kort tenise kadar Karacabeyli vatandaşlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza spor yaptırıyoruz. Lisanslı 300 sporcudan, 11000 lisanslı sporcuya çıktık. “Her evden lisanslı bir sporcu” sloganıyla hareket ediyoruz ki nüfusumuzun 85 bin olduğunu burada belirtmek istiyorum. Belediye araçlarıyla, otobüsleriyle, minibüsleriyle hanımefendilerimizi, beyefendilerimizi, gençlerimizi, çocuklarımızı evlerinden alıyoruz. Hocalar nezaretinde sportif faaliyetlerini icra etmelerine zemin hazırlıyoruz ve ondan sonra aldığımız evlerine tekrar onları güvenli bir şekilde ulaştırıyoruz ve bunun da mutluluğunu yaşıyoruz. Ben, katkılarından dolayı geçmiş dönem değerli Bakanlarımıza, katılımından dolayı zatıalinize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimize, İl Başkan Vekilimize, Kültür ve Turizm İl Müdürü Sayın Kamil Özer’e ve Sütaş Ailesine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Bilgi, kitap, üretim önemli!”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız da yeni neslin farklı olduğunu, bu nedenle bilgi, kitap ve üretimin daha da önem kazandığını dile getirirken, “Karacabey’e kazandırılan Gençlik Merkezi ve kütüphane ilçe adına oldukça önemli. Karacabey Belediyesi’ne, Sütaş ailesine ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

“Önemli bir vizyonu sürdürüyoruz”

Programın açılışında konuşan Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel ise “Bir taraftan süt aşkımızla çalışırken, diğer taraftan da bölgemizin sosyo-ekonomik olarak kalkınması adına uğraş veriyoruz. Sütaş olarak bilgi ve eğitim her zaman önceliğimiz oldu. Özellikle ülkemizin çeşitli şehirlerinde gerçekleştirdiğimiz eğitim iş birliği protokolleri çerçevesinde öğrencilerimize istihdam sağlıyoruz. Karacabey’e hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmaları sonrası 100. Yıl Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi’ne katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel ve Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Mürvet Tezel, Belediye Başkanı Ali Özkan tarafından plaketle onurlandırıldı.

Program daha sonra tüm protokol üyelerince kurdele kesimiyle sona erdi. Ardından kütüphaneyi gezen protokol üyeleri, çocuklarla bir araya gelerek çeşitli hediyeler dağıttı.

Açılış öncesi belediyeyi ziyaret etti

Öte yandan, açılış programı öncesi kente gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Karacabey Belediyesi’ni de ziyaret ederken, ziyaret kapsamında Başkan Ali Özkan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve ziyaret sonunda da kendisine kılıç hediye etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…