Home GÜNCEL Mustafakemalpaşa’nın Zengin Lezzet Mirası Geleceğe Taşınıyor

Mustafakemalpaşa’nın Zengin Lezzet Mirası Geleceğe Taşınıyor

- Guncellenme Tarihi: 26 Aralık 2023 11:16
2 min read
Mustafakemalpaşa’nın Zengin Lezzet Mirası Geleceğe Taşınıyor için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa, zengin mutfak kültürünü daha geniş kitlelere taşıyan “Yöresel Lezzetler” kitabı ile tanışıyor. Cumhuriyetin 100. Yılına iz bırakmak isteyen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ‘’ 100. Yılda 100 yöresel lezzet kitabımız ile tarihe bir not bırakıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan lezzet dolu kitap, 29 Aralık Cuma günü yapılacak olan özel lansman ile ilçe halkına sunulacak. 100. Yıla özel 100 yöresel lezzeti içeren kitap, ilçenin geleneksel yemek tariflerini, hikâyelerini ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri içeriyor. Yerel aşçılardan alınan tariflerle şekillenen kitap, Mustafakemalpaşa’nın mutfak kültürünü yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.

29 Aralık 2023 Cuma Saat 14.30 Kitap Tanıtım etkinliğine tüm hemşehrilerini davet eden Başkan Kanar,’’ Yöresel Lezzetler” kitabının, ilçenin zengin mutfak mirasını koruma adına önemli bir adım olduğunu belirtti. Kitabın, hem yerel halkın hem de şehir dışındaki meraklıların bu özel lezzetleri keşfetmelerine vesile olacağını ifade etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…