Home GÜNCEL Karacabey Belediyesi Çalışıyor, Karacabey Daha da Güzelleşiyor

Karacabey Belediyesi Çalışıyor, Karacabey Daha da Güzelleşiyor

- Guncellenme Tarihi: 22 Aralık 2023 11:27
5 min read
Karacabey Belediyesi Çalışıyor, Karacabey Daha da Güzelleşiyor için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediyesi tarafından, kent genelinde sürdürülen altyapı çalışmalarının ardından üstyapı iyileştirme çalışmaları da aralıksız sürdürüyor.

Belediye Başkanı Ali Özkan da çalışmaların sürdüğü bölgelerde çalışmaları yakından takip ederken, bu kapsamda Ortasarıbey Mahallesi kilit parke taşı döşeme çalışmalarının sürdüğü bölgede incelemelerde bulundu.

Bir asırlık çözüm sağlandı

Burada bir açıklama yapan Başkan Özkan, “Karacabey’de, Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte altyapı seferberliğini başlatmıştık. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerinin merkezimizde inşaatları tamamlandı. Tabi bu süre çerçevesinde yollarla alakalı ciddi bir sıkıntı oluşmuştu. Çamur, toz, toprak oluyordu, hamdolsun bunları da atlattık. Karacabeyli hemşerilerimize gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür ediyorum.  Asfalt olması gereken yerler asfalt oldu, parke taş çalışması yapılması gereken yerler de bitti. Şu anda Küçük Sanayide bir bölümde parke taş çalışması devam ediyor. Bildiğiniz gibi kaldırımlarla ilgili problemler vardı, evsel bağlantılar yapıldığında kaldırımlarda da hasar oluşmuştu, dolayısıyla onların da tamiratı yapılıyor. Karacabey’in, önümüzdeki yüz yıllık diliminde en sıkıntılı problemlerini aşmış bulunuyoruz. Bu çerçevede de başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza, destek veren İl Başkanımıza, Milletvekillerimize ve katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Tarihe geçecek çalışmalar yapıldı

“Bizim gibi belediyelerin kendi bütçeleriyle ancak borçlanarak 30 yılda yapabilecekleri hizmetler, Bursa Büyükşehir Belediye’mizin 700 milyonluk yatırım ve katkılarıyla Karacabey’de yapıldı” diyen Özkan, “Karacabey’de gerçekten tarihe geçecek çalışmalar yapıldı. Yeniköy’ümüzde yine 75 milyonluk arıtma tesisi inşaatı da devam ediyor. Tabi 64 tane kırsal mahallemiz var.  Buralarda da ihtiyaç duyulan altyapı çalışmaları gerçekleştiriliyor. Şimdiye kadar ifade ettiğimiz alan 470000 m2’ydi, şimdi ise 500000 m2’ye ulaştı. Çok fazla da işimiz kalmadı. Havalar uygun olduğu sürece bunları da en kısa sürede yapacağız. Bir şehir için belediye için en sıkıntılı olan çalışmaları biz bu dönemde gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bundan sonra üstyapı çalışmaları, çeşitli sosyal tesisler ve kırsal mahallelerimizi, merkezi mahallelerimizi güzelleştirme çalışmaları içerisinde bulunacağız. Daha modern, daha müreffeh, daha yaşanılabilir bir Karacabey’i hep birlikte oluşturacağız. Karacabey Belediyesi her anlamda güçlü bir belediye. Ben bir kez daha Karacabey halkına bu çalışmalardan dolayı gösterdikleri iyi niyet ve sabır için teşekkür ediyor ve Karacabey’imize hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Ortasarıbey Mahalle Muhtarı Mustafa Ay ise “Emeği geçen arkadaşlarımıza ve sizlere mahalle halkı adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Ercan Özel Belediyenin Borcunu Açıkladı

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, belediyenin geçmiş dönemden devraldığı borç bilgisi…