Home GÜNCEL En Naif Başkanlarda Bugün: Alper Taban…

En Naif Başkanlarda Bugün: Alper Taban…

- Guncellenme Tarihi: 13 Aralık 2023 14:29
12 min read
En Naif Başkanlarda Bugün: Alper Taban… için yorumlar kapalı
0

Naif kişi arayışımız, özlemimiz ısrarla sürüyor…

Futbolda hakeme kafa atan kulüp başkanlarını alkışlamayacağız elbette…

Filistin halkını kadın, çocuk demeden katleden devlet başkanını da, destekçilerini de hoş görmeyeceğiz. Hiç ara vermeden eşlerini – sevgililerini – kızlarını – kardeşlerini öldüren aile reislerini (!) namus cinayeti deyip aklamayacağız.

Trafikte yol alamadığı için, hız sınırına uymadığı için, yakın takip ettiği için insan öldüren psikopatların suçunu hafifletmek adına uydurulmuş Trafik Canavarı tanımını kabul etmeyeceğiz.

Para aklamak için her türlü hokkabazlığı, yüzsüzlüğü ele almış görgüsüzlerin, daha çok – daha çok para derdiyle vergi kaçıran – vergiden kaçınan arsızların timsah gözyaşlarına aldanmayacağız.

Tüm bunlara inat biz naif, dürüst ve mütevazı insan tercihimizi sürdüreceğiz ve bu insanlardan vazgeçmeyeceğiz…

Eskiden, çok eskiden (bin yıl önce sanki, o kadar değiştik ki, o kadar dejenere olduk ki) herkes naifti, dürüsttü, işe yaramazlar parmakla gösterilir, toplum onları soyutlardı. Yalnızlık, yok sayılmak bence en büyük ceza… Şimdilerde ise ne kadar kolpa, kalpazan, sahtekar ve dahi kibirli, narsist tip var, onlar rağbet görüyor.

Hata bizde… Onları arşa çıkarmak yerine yerin dibine batırmamız gerekirken paraya – güce – sahtekarlığa çalışan zekaya tapar olduk.

Bir önceki yazımda MHP Mudanya Meclis üyesi Bülent Erden’den, onun naifliğinden bahsetmiştim. Hem örnek olması, hem de haklarını vermek için düzgün bulduğum kişi ve kişilikleri yazmaya devam edeceğim.

Bursa özelinde birkaç Belediye Başkanı da var çok naif, dürüst ve mütevazı olan, onlardan biri de İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’dır.

Elbette ki; sadece bu özellikler belediye başkanlarının makamlarında kalması için yeterli değil, vizyoner de olmak gerek…

Başkan Taban’ın vizyon projelerine bakalım birlikte;

Başkan 2019’da seçim beyannamesinde vaat ettiği projelerin yüzde 84’ünü tamamladı.

Mesela; Bursa’nın en büyük millet bahçesi İnegöl’ün Hamzabey mevkiinde yapılıyor. Proje alanı tam 451 bin 800 metrekare. Manzaralı güzel bir tepede yapımı devam eden millet bahçesinde Seyir terası, Heyecan Park, Amfi, Piknik alanları, Kır Lokantası, Çocuk Oyun Alanları, Gözlem Kulesi, Flora Fauna Alanı, Kır Kahvesi, Şelale, Yürüyüş ve bisiklet yolları bulunacak. Hamzabey bölgesine değer katan Bursa’nın en büyük Millet Bahçesi ile birlikte yapımı devam eden başka bir proje daha var: Hamzabey Barajı lokasyonunda yükselen Ada Park… Bu iki proje, şimdiden bölgeyi vatandaşların nezdinde cazip kılar hale geldi.

“Mutfakta yerlileşme hareketi” mottosuyla hayata geçirilen Gastro İnegöl’de İnegöl’ün yerli lezzetleri tüketiciyle buluşmaya başladı. Başkan Taban İnegöl’ü sadece mobilya ve köftesiyle ünlü bırakmamaya kararlı, Cerrah fasulyesi, Kulaca salçası, meyve kuruları, cevizi, Çıbrıkası gibi yöresel lezzetler satışa sunuldu, restoran olarak da yakında hizmet vermeye başladı. Ayrıca coğrafi işaretleme için adımlar da atıldı.

Benim çok beğendiğim bir proje alan Mesudiye Mahallesinde bulunan Kanal İnegöl projesi de tamamlandı. 850 metre uzunluğunda derenin her iki yakasını da kapsayacak şekilde yapılan uygulamayla Bedre Su Deresi yeni bir görünüme kavuştu. Kanal boyunun nasıl bir sosyal donatı alanına dönüştürülebileceği Alper Taban göstermiş oldu. 37 bin metrekare alan üzerinde projelendirilen Kanal İnegöl projesinde 630 ağaç, 18 binden fazla süs ve çalı bitkisi kullanıldı, böylece alan oksijen deposuna dönüştürüldü. Buna sadece dere ıslahı projesi olarak bakmayın, gerçek bir sosyal yaşam merkezi oluşturuldu, mesela orta kısmında öğrencilerin ve kitapseverlerin faydalandığı “Nöbetçi Kitaphane” dahi var. Müthiş güzel bir yürüyüş yolu kazandı İnegöl. En önemlisi de proje o bölgenin katma değerini arttırdı. Şimdilerde ilan sitelerinde konut ve iş yerleriyle ilgili “Kanal İnegöl yakınında”, “Kanal İnegöl manzaralı” ibareleri görülmeye başlandı.

İlçeyi tek merkezli olmaktan çıkaran adımlar da atıldı İnegöl’de… Mesudiye, Alanyurt bölgesi, Yeni İnegöl bölgesi ve yeni Hükümet Konağının yükseldiği şehrin batı noktasıyla çok merkezli bir kent planlıyor Alper Başkan… Amacı, merkezlerin artmasıyla merkez yoğunluğunun da bölünmesi, şehrin büyüme ve gelişimi eşit şekilde paylaştırılarak yoğunluğun dağıtılması… Bu sayede daha ferah ve planlı bir kent ortaya çıkarmayı hedefliyor. Bu çok kıymetli bir yaklaşım… İnegöl gibi nüfus yoğunluğu çok fazla olan bir ilçenin sadece merkezine yatırım yapılması, başka merkezler oluşturulmaması; hem trafik, hem zaman, hem yaşamsal zorluklar açısından gelecekte İnegöllüler için büyük sıkıntı olurdu.

Öte yandan şehir merkezinin kimliğini güçlendirmek adına Yeni Kent Meydanı ve Yaşam Alanı ile Merkez Park yapıldı İnegöl’de…

Yepyeni ve çok modern bir Belediye Binası da inşa edildi Alper Başkan döneminde… Aralık ayı başında taşındılar. Bina içerisinde bulunan Gastro Restoran, altında hizmete giren otoparkla ilçenin buluşma, toplanma noktası olarak hizmet planlanmış burada da… Kimileri de 5 şiddetinde depreme bile dayanıksız belediye binasında personeli çalıştırmaya devam ederken, kimileri de çalışıyor işte böyle…

Yeni İnegöl olarak adlandırılan Bursa – Ankara karayolunun kuzeyinde kalan bölgede Başkan Taban’ın girişimleriyle Bursa’nın en büyük toplu konut hamlesine dönüşen İnegöl 3. Etap TOKİ Konutları ve TOKİ Başkanlığınca projeleri kabul edilen 4. Etap TOKİ projesi ile gelişim hızlandırıldı.

Bir başka önemli proje de Soğuk Hava Deposu ile “Özündenkuru” markasıyla oluşturulan meyve ve sebze kurutma tesisi İnegöl’e değer katan adımlardan oldu.

Aslında daha çok proje var: Turgut Alp Türbesinin restorasyonu, Oylat’ta yapılan düzenlemeler, yollar, kaldırımlar, kırsala doğalgaz götürülmesi ve sair belediyenin dokunması gereken her yere erişmiş Alper Taban… En kıymetlisi insana dokunuyor, gençlerle, yaşlılarla, çocuklarla, esnafla, kısacası herkesle arası iyi, seviliyor.

Bunun yanı sıra sayılan, samimiyetinde şüphe barındırmayan bir başkan…

Vizyoner bakış açısıyla, İnegöl’de kesinlikle bir dönemi daha hak ediyor… Ne Ak Parti ne de İnegöllüler işini şansa bırakmasın bence…

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Mudanya’nın artık bir belediye başkanı var..!

Hepimizin malumu, 31 Mart yerel seçimleri hem Bursa’da hem Türkiye’de dengeleri değiştirdi…