Home GÜNCEL Deva Bursa’da İlk Aday Belli Oldu

Deva Bursa’da İlk Aday Belli Oldu

- Guncellenme Tarihi: 1 Aralık 2023 12:09
12 min read
Deva Bursa’da İlk Aday Belli Oldu için yorumlar kapalı
0

DEVA Partisi Bursa İl Başkanlığı’nda 20 Kasım itibariyle başlayan yerel seçimlere yönelik aday adaylığı başvuru süreci ve 29 Aralık’a kadar devam ederken, Türkiye genelinde her il-ilçede kendi adaylarıyla seçime girecek olan partide yoğun günler yaşanıyor.

“Yerelde kadına yer ver” sloganıyla kadın adaylar üzerinde yoğunlaşan DEVA Partisi Bursa’da ilk belediye başkan adayını bu slogan doğrultusunda Karacabey ilçesinde, Kadın politikaları başkanı Yasemin TUNA’yı açıklayarak tanıttı.

İl-İlçe teşkilatlarının ve Karacabeyli vatandaşların yoğun katılımı ile yapılan tanıtımda konuşan Yasemin Tuna;

“Değerli il teşkilat başkanım, il yönetim kurulu üyelerim, ilçe başkanlarım, partimize gönül vermiş dava arkadaşlarım ve basınımızın mümtaz temsilcileri.

Öncelikle hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Sabahın bu erken saatinde adaylık duyurumda, davetimi kabul ederek beni yalnız bırakmadığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli katılımcılar; Yerinde yönetim ilkesini esas almış olan DEVA partimizin belediye başkan adayı olarak karşınızdayım, bilinmesini isterim ki; kurulduğu ilk günden itibaren ülkemizin demokratik değerlerinin ancak çoğulcu ve katılımcı demokrasi ile derinleşeceğine inanan  genel başkanımız sayın Ali Babacan’ın, tıpkı gelişmiş demokrasilerde olduğu gibi bu demokratikleşme süreci ancak ve de ancak güçlü yerel yönetimlerle sağlanabileceği gerçeğinden de yola çıkarak ilçemizin ve partimizin tek kadın belediye başkan adayı olarak bu süreçte büyük bir gurur ve büyük bir heyecan ile adaylığımı açıklamak isterim..

DEVA partisinin daha önce; Yerel yönetimler ve şehircilik eylem planında da açıkladığı gibi; ‘’modern şehircilik ve imar planı yapmayı esas almaktayız, il ve ilçeler arası işbirliğinin geliştirilmesi ve yerel yönetimlerde performansa dayalı teşvik sistemine kademeli geçişin siyasi hayatımıza sokulmasını hedeflemekteyiz. Şeffaf ve de hesap verilebilir belediyecilik anlayışını benimsemiş olan DEVA partisi belediyeciliğinde siyasetin yerel yönetimler eliyle finanse edilmesini çok açık ve net olarak söylemek isterim ki önleyecek ve yapılan her bir işlemi denetime açacağız, Sayıştay denetimini özellikle etkinleştireceğiz. Ve bu denetimlerden çıkan raporları halkımızla paylaşacağız.

Kadın politikaları başkanımız Sayın Elif Esen hanımın da daha önce belirttiği gibi; ‘’DEVA ‘da yerel yöneltimlerde kadına yer var’ diyoruz, belediye yönetimlerinde, üye ve başkan olarak daha çok kadınımızı yerleştirebilme önceliğimizin bir kez daha altını çiziyoruz. En içten ve samimi duygularımla ifade etmek isterim ki; Bizler yani DEVA kadroları, belediye yönetimlerinde hizmet üretecek ve sorunları çözecek güce ve vizyona fazlasıyla sahibiz.’

Bu sözler ile konuşmamı noktalarken, DEVA da DEVA var diyorum, umutsuzluk yok çünkü Türkiye’nin ve Karacabey’in DEVA’SI var diyerek her birinizi en derin saygı ve sevgilerimle selamlıyorum,

Sağ olunuz var olunuz.” dedi.

Tanıtım esnasında konuşma yapan DEVA Partisi Karacabey İlçe Başkanı Şaban ÖNEN ise;

“Yasemin Tuna’ya güvendiklerini, başta kadınlar olmak üzere Karacabey halkının destekleriyle yerel seçimleri kazanmak istediklerini söyledi. Belediye Başkanı Ali Özkan’ı da eleştiren Şaban Önen, “10 yıl boyunca kapalı kapılar ardında, şeffaf olmayan ve vizyonsuz bir belediye yönetimi gördük. Karacabey kesinlikle hak ettiği gibi yönetilemedi. Ancak artık biz varız, DEVA kadroları var. Belediye yönetimi bizlere nasip olursa hem ilçemize vizyon katacak projelerle hizmet edeceğiz, hem de geçmişte yarım kalan projeler ile yapılamayanların mutlaka hesabını soracağız.” ifadesini kullandı.

Başvuru dosyasını Yasemin Tuna’dan teslim alan Deva Partisi İl Teşkilat Başkanı Barış Özer;

“Karacabey’de hayır faaliyetleri ile öne çıkan, yurtdışında elde ettiği bilgi ve birikimi fedakârca doğduğu ata topraklarına aktarmak için gayret gösteren Yasemin Tuna’nın partimizin adayı olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Karacabey ilçemizin sorunları saymakla bitmez. Bugün Karacabey’in köstebek yuvasına dönmüş yollarıyla, arazilerinde dönen rant oyunlarıyla, köylülerin arazilerine adeta çökülmesiyle anılması bugünkü yönetim için en büyük ayıptır. Bizler Karacabey’in tarım ile hayvancılık ile turizm ile anılmasını sağlayacağız. Ülkemizde “kadın eli değmek” diye bir deyim var. Bizler DEVA Partililer olarak, Karacabey’in güzelleşmesinin kadın eliyle olacağına inanıyoruz. Tüm Karacabeyli hemşerilerimizi ve özellikle kadınlarımızı adayımıza destek olmaya davet ediyorum. Yasemin hanıma çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum.” dedi.

Yasemin Tuna kimdir?

27.07.1972 tarihinde Karacabey’de doğdu. Gewerbeschule Baden Okulu’ndan mezun oldu. Almanca, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca bilmekte. Evli ve iki çocuk annesi. İsviçre’nin Zürih şehrinde güzellik merkezlerinin işletmeciliğini yapıyor.

Bugüne kadar LÖSEV, Karacabey Engelliler Derneği, Bursa Çocuk Esirgeme Kurumu, Karacabey Bakırköylüler Güzelleştirme Derneği ve İsviçre’de birçok yardım kuruluşlarında gönüllü olarak görev üstlendi. İsviçre’deki yardımsever dostlarından bugüne kadar çok sayıda, özellikle giyim konusunda destekler alarak tırlar dolusu yardımları ilçemize getirdi. Burada düzenlediği kermeslerle elde ettiği gelirleri muhtarlar aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara; gıda, giyecek, yakacak, ilaç ve ev eşyası olarak destek sağladı. Bu konudaki çabaları da halen devam etmekte.

Son olarak yine ülkemizde yaşanan deprem felaketinde depremzedelere yönelik, hem İsviçre’de hem de Türkiye’de yardım seferberliği başlatarak Karacabey Kaymakamlığı işbirliği ile araçların ücretlerini kendi bütçesinden karşılayarak etkin çalışmalar yürüttü. Mesleğinde İsviçre’de düzenlenen uluslararası birçok yarışmada dereceler elde etti. Son genel seçimlerde DEVA Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı Kadın Politikaları’nda görevler aldı. Ayrıca Bursa Milletvekili aday adaylığına başvurdu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Akıllı Ulaşımda Hedef Yerli ve Milli Ulaşım Ağı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Akıllı Ulaşım Sistemleri ile ulaşımın dah…