Home GÜNCEL Marmara’nın Derelerinde DSİ’den Hummalı Çalışma

Marmara’nın Derelerinde DSİ’den Hummalı Çalışma

- Guncellenme Tarihi: 26 Ekim 2023 10:50
2 min read
Marmara’nın Derelerinde DSİ’den Hummalı Çalışma için yorumlar kapalı
0

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Ülkemizde dere ıslah çalışmalarının son derece önemli olduğunu kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA “ Tüm bölgelerimizde estetik ve emniyeti ön plana çıkaran ıslah projelerimizle, hem taşkın risklerini azaltıyor, hem de halkımızın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz. Bu ıslah çalışmalarımız da makinalı çalışmalarımız da önemli bir rol oynamaktadır.” demiştir.

Marmara bölgesi Bursa İli Harmancık ilçesinde Bağ Deresi için 2023 yılının Ocak ayından bugüne kadar toplamda, 14.153,79 m³ kazı çalışması, 2.169,34 m³ beton işleri, 2.104 m³ ocak taşı ile kargir inşaatı çalışması yapılmıştır. Derelerin daha güvenli hale getirilebilmesi adına yoğun bir çaba sarf edilmektedir.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…