Home GÜNCEL Mavi Nefes Projesi Karacabey’e Nefes Oluyor

Mavi Nefes Projesi Karacabey’e Nefes Oluyor

- Guncellenme Tarihi: 24 Ekim 2023 12:49
3 min read
Mavi Nefes Projesi Karacabey’e Nefes Oluyor için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediyesi ve Deniz Temiz Derneği – TURMEPA iş birliği ile Cumhuriyet Meydanında oluşturulan platformda, öğrencilere çeşitli atölye çalışmaları ve eğitimler sunuluyor.

Bugün itibariyle başlayan organizasyon 1 hafta boyunca öğrencileri ağırlayacak.

Deniz kirliliği konusunda farkındalık

TURMEPA ve Garanti BBVA iş birliğiyle yürütülen Mavi Nefes projesinin eğitim otobüsü, Karacabey Cumhuriyet Meydanındaki yerini aldı. Proje kapsamında deniz kirliliğini önlemek adına Marmara Denizi’nde atık yüzey temizliği ve bölge illerinde deniz temizliği konusunda farkındalık eğitimlerini kapsayan Mavi Nefes projesinin Karacabey ayağı, Karacabey Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşiyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan gerçekleştirdiği ziyarette; dernek yöneticileri, eğitimciler ve öğrencilerle bir araya geldi. Gerçekleşen ziyarette Kaymakam Hakan Kafkas ve Cumhuriyet Savcısı Sadullah Gümüş yer aldı.

Deniztemiz Derneği/ TURMEPA ve garanti BBVA işbirliği ile gerçekleştirilen Mavi Nefes projesinin eğitim otobüsü ile 1 hafta süresince öğrencilerin sıfır atık beceri atölyesi ve robotik kodlama eğitimleri alması sağlanacak.

Başkan Özkan’dan destek vurgusu

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan ilçe halkı olarak duydukları mutluluğu ifade ederek, “Çevre konusunda hem belediye olarak bizzat çalışmalarımızda özen gösteriyor ve bu alanda sürdürülebilir projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz, hem de bu tarz çalışma yapan diğer kurum ve kuruluşlara çeşitli şekillerde destek oluyoruz. Bu noktada, burada 1 hafta sürecek etkinliği ilçe halkımızı duyurmaktan son derece mutluyuz” dedi.

Özkan daha sonra, Turmepa Genel Müdürü Semiha Öztürk’e Nilüfer Çiçeği tablosu takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, “Borcun 25 Milyarı Aştığını Görüyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önlerinde acı ama gerçek bir tablo bulun…