Home GÜNCEL Davut Aydın Bir Dönem Daha Devam Etmeli…

Davut Aydın Bir Dönem Daha Devam Etmeli…

- Guncellenme Tarihi: 23 Ekim 2023 10:19
9 min read
Davut Aydın Bir Dönem Daha Devam Etmeli… için yorumlar kapalı
0

Yenişehir, Bursa’da Milliyetçi Hareket Partili bir belediye başkanı tarafından yönetilen tek ilçe… 2019 yerel seçiminde kendisine verilen tek ilçeye tamam diyen MHP’nin bu seçimde daha fazla ilçeye talip olacağı öngörülüyor.

Yenişehir’de yapılan hizmetlere bakacak olursak haksız da sayılmazlar… Başkan Davut Aydın’ın seçim vaatlerinde belirttiği 16 projeden 15’ini yerine getirmiş olması, vaat edilen son projenin de tamamlanma aşamasına girmesi ve ekstra sunulan hizmet ve projeler MHP’yi Bursa’da ön plana çıkarmaya devam ediyor.

Başkan Aydın’ın hayata geçirdiği bir proje var ki bence çok önemli, size o projeyi detaylandırıp anlatmak istiyorum bugün…

Malum Yenişehir tarım kenti… Dolayısıyla tarımla ilgili yatırımlar, tarıma dayalı istihdamlar önemli… Hele ki; tarım uzun zamandır ülkede önem sırası gerilerde kalmış bir alan… Ki teknolojiyle birlikte başa baş ilerletilmesi gerekli olan en elzem konu olmalıydı.

Tarım ve hayvancılığın ucundan kıyısından kim tutarsa bizim için kıymetli…

Davut Aydın da Yenişehir’e bu minvalde bir soğuk hava ve paketleme tesisi kazandırıyor. Biliyorsunuz, Yenişehir biberiyle ünlüdür, yer işareti alınan biber artık market raflarında “Yenişehir Biberi” ibaresiyle yer buluyor.

Bir kısmı Hazineye, bir kısmı da belediyeye ait olan 40 bin metrekarelik alana yapılacak soğuk hava ve paketleme tesisi… Yap – işlet – devret modeliyle yapılacak tesisin ihalesini 29 yıllığına Migros aldı. Sadece Yenişehir’in ürünleri değil, Türkiye’nin birçok noktasından nakledilecek ürünler burada depolanacak ve paketlenecek.

300 kişilik istihdam sağlanacak tesis hayata geçtiğinde…

Bu yatırımla birlikte;

Yılda 50 bin ton ürünün işlenip paketleneceği,

Yaz ve kış aylarına göre ürün gamının değişeceği,

Hem alım da hem de işlendikten sonra ülkenin birçok yerine sevkiyat yapılacağından günde yaklaşık 100 kamyon – tır gibi bir rakamla lojistik hareketlilik yaşanacağı belirtiliyor.

Daha da önemlisi; tesis kurulunca başta biber olmak üzere Yenişehir’e üretilen diğer ürünler aracısız firmaya satılacağından hem Yenişehirli üretici değerinde ve karlı satış yapabilecek, hem de ürün tüketiciye daha ekonomik olacak.

Başkan Aydın’a tarımla ilgili başka neler yapıyorsunuz diye sorduğumda; kooperatifleşme, mera ıslah, ilaçlama, tarla yollarının açılması, çitçinin tarımsal teknolojiden faydalandırılması, tarımsal projelere hibe destekler, tarım ürünlerinin coğrafi işaret belgesiyle tescillenmesi ve iyi tarım gibi birçok çalışmaya imza attıklarını söyledi. Yine söylüyorum, Yenişehir tarım kenti… Amerika’yı tekrar keşfetmeye gerek yok, ilçenin ana gelir kaynağı neyse en çok yatırımı da o hak ediyor, Başkan doğru yolda ilerliyor.

İstihdam, tarım ürünlerinin daha iyi değerlendirilmesi, çiftçiye destek anlamında Yenişehir’e çok şey katacak bu proje dışında başka güzel işler de yapılmış Yenişehir’de…

Başkanla Matay Spor Kompleksi ve Gençlik Merkezinde buluştuk mesela, sonrasında da Özel Kalem Müdürü kardeşim Kenan Yabalıoğlu bana küçük bir Yenişehir turu attırdı.

Matay Spor Kompleksi ve Gençlik Merkezi hem futbol sahası, hem basketbol sahası ile çok güzel olmuş… İçerisinde barındırdığı masa tenisleri, golf sahası, kütüphanesi, bilgisayarları, toplantı ve eğitim salonları, eğitici oyun materyalleri, ücretsiz çay – kahve servisiyle çocukların ve gençlerin uğrak noktası haline gelmiş, ayrıca müzik, enstrüman gibi Belediyenin açtığı ücretsiz kurslar da bu tesiste veriliyor.

Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu müteahhidin geciktirmesiyle birkaç ay gecikmiş, ancak çok kısa sürede tamamlanıp Yenişehirlilerin hizmetine sunulacak.

Başkan Davut Aydın’ın önemli adımlarından biri de Belediyeye bolca hibe araç, süpürge kamyonu, çöp kamyonu, kompost makinesi kazandırması… Parayla herkes alır, önemli olan hibe alabilmek…

Alparslan Türkeş Bulvarını hizmete açarak yeni oturum olan mahallelere planlı hizmet götürdü başkan ve Yenişehir’de tarihinde ilk kez bisiklet yolları yapılıyor. Kültür sanat faaliyetleri ise son sürat devam ediyor.

Yenişehir’e; 750 milyon liralık kısmı Yenişehir Belediyesine, 350 milyon liralık kısmı da Bursa Büyükşehir Belediyesine ait olmak üzere 4 yılda 1 milyar 1 milyon liralık yatırım yapıldı.

Başarılarıyla, Cumhur ittifakının dokunmak istemeyeceği ve dahi destekleyeceği bir başkan portresi çiziyor Davut Aydın… Yenişehir için bir dönem daha devam etmesi gerektiğini düşünenlerdenim

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…