Home GÜNCEL BURKON Dev Organizasyona Ev Sahipliği Yaptı

BURKON Dev Organizasyona Ev Sahipliği Yaptı

- Guncellenme Tarihi: 12 Ekim 2023 16:11
5 min read
BURKON Dev Organizasyona Ev Sahipliği Yaptı için yorumlar kapalı
0

Yaklaşık 25 yıldır kongre ve turizm sektöründe önemli organizasyonlar gerçekleştiren BURKON Turizm ve Kongre, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve 650’si Avrupa ülkelerinden olmak üzere bini aşkın katılımcının ağırlandığı Avrupa Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Kongresi’ni (EABCT 2023) başarıyla tamamladı.

Türkiye’de bilişsel davranışçı psikoterapileri öğretmek, yaygınlaştırmak ve uygulamak amacıyla her birisi alanında uzman akademisyen, terapist ve araştırmacıların katılımıyla yapılan EABCT 2023 Kongresi Antalya/Belek’te yapıldı.

4-7 Ekim tarihlerinde 3 gün boyunca, 13 paralel salonda eşzamanlı 42 panel ve 26 konferansta 246 bildirinin sunulduğu EABCT 2023 Kongresi’nde değişen dünyada göç ve kültürel çeşitliliği ele alınarak Bilişsel Davranışçı Terapi ile ilgili güncel konuları tartışıldı.

Avrupa Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Kongresi’nin ardından değerlendirmelerde bulunan BURKON Turizm ve Kongre Genel Müdürü Hasan Eker, “2022 yılında Barcelona’da yapılan EABCT Kongresi’nin ardından 2023 yılı kongresinin Rusya’ da yapılması planlanmış. Akabinde ortaya çıkan Rusya – Ukrayna gerginliğine istinaden 2023 organizasyonunun başka ülkeye verilmesi gündeme gelmiş, adaylığını açıklayan birçok ülke ile birlikte değerli hocalarımız da Türkiye Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği olarak adaylığını koyup 2023 EABCT kongresinin Türkiye’ye getirilmesini sağlayan büyük başarıya imza atmışlardır.

Büyük kısmının dünyanın birçok ülkesinden gelen katılımcıların olduğu bu uluslararası organizasyonun Türkiye’de yapılması birçok farklı sektörde kazanımlar sağlamıştır. Turizm tanıtma faaliyetleri yanı sıra ekonomik anlamda da birçok sektöre katkı sağlayan 2023 EABCT kongresinin düzenlenmesinde bizlere güvenen ve harika bir çalışma ortamı sunan Türkiye Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği’ne ve saygıdeğer hocalarımıza çok teşekkür ederiz.

Kongrenin açılış törenindeki konuşmalardan sonra kültürümüzün bir yansıması olan ‘Türk Bayrağı ve Selçuklu’ temalı dans gösterisi ile semazen gösterisi çoğunluğu yabancı olan katılımcılardan büyük beğeni topladı. Modern dans gösterileri ile devam eden açılış töreni adeta bir kültür şölenine dönüştü.

Dünyanın önde gelen psikiyatri akademisyenlerinin ülkemize gelmesi ve meslektaşları ile en güncel bilgileri paylaşmaları çok önemli bir etkinliktir. Bu gibi organizasyonların ülkemize kazandırılması, daha çok bu tarz organizasyonların yapılması ülke turizmi için çok önemlidir” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, Muhtar Toplantılarına İnegöl’den Başladı

Vatandaşların devletle ilk temas noktası olan muhtarların görüşlerine büyük önem veren ve …