Home GÜNCEL Metruk Binalar Bir Bir Yıkılıyor, Karacabey Nefes Alıyor

Metruk Binalar Bir Bir Yıkılıyor, Karacabey Nefes Alıyor

- Guncellenme Tarihi: 3 Ekim 2023 13:16
2 min read
Metruk Binalar Bir Bir Yıkılıyor, Karacabey Nefes Alıyor için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediyesi’nin metruk binalarla ilgili yıkım çalışmaları hız kesmiyor.

Karacabey Belediyesi, Hüdavendigar ve Canbalı mahallelerinde gerçekleştirdiği yıkımlarla birlikte kent genelinde ortadan kaldırdığı metruk binalarda 120’ye ulaştı.

Merkez ve kırsal ayırmadan vatandaşlar veya muhtar aracılığıyla gelen talepleri değerlendiren Karacabey Belediyesi, arsa sahipleri ile yasal prosedürleri tamamladıktan sonra hızlıca harekete geçerek binayı ortadan kaldırıyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkım gerçekleştirilen mahallelerdeki muhtar ve vatandaşlar da uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

Yıllardır kararlı mücadele

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan konuyla ilgili açıklamasında, “Metruk binalara yönelik çalışmalarımız yıllardır kararlılıkla devam ediyor. Çünkü bu binalar hem sağlık açısından hem de güvenlik açısından risk oluşturuyor. Yıkılma riskinin yanı sıra içinin illegal amaçlarla kullanılma ihtimali mahalleliyi de tedirgin ediyor. Bizler tüm bu sorunları ortadan kaldırmanın yanında, şehir içindeki otopark yoğunluğunu da bu metruk binaların yıkıldığı alanlar sayesinde azaltıyoruz. Bu alanları düzleyerek, arsa sahipleri tarafından inşaat olarak değerlendirilene kadar vatandaşlar tarafından otopark olarak kullanılmasını da sağlıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, “Tarım ve Hayvancılığı İyileştirmek Önceliğimiz”

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Tarım Paydaşları Buluşması’nda konuşan …