Home GÜNCEL Deniz Zeyrek ve Yalçın Karatepe Hesabın Neden Halka Kaldığını Anlattı

Deniz Zeyrek ve Yalçın Karatepe Hesabın Neden Halka Kaldığını Anlattı

- Guncellenme Tarihi: 25 Eylül 2023 17:15
5 min read
Deniz Zeyrek ve Yalçın Karatepe Hesabın Neden Halka Kaldığını Anlattı için yorumlar kapalı
0

Birçok yazar, şair ve gazetecinin konuk olduğu Gemlik Kitap Limanı’nda, bu yıl da Türk medyasının ve ekonomisinin güçlü isimleri de kitapseverlerle buluştu.

Gemlik Kitap Limanı adıyla gerçekleştirilen fuar, bu yıl 16 – 24 Eylül tarihleri arasında, Gemlik İskele Meydanı’nda gerçekleşti. Fuarın ilk gününden itibaren birbirinden önemli konuklar yer alırken ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Medya dünyasının önemli isimlerden, yaptığı haber programlarıyla ve yazdığı köşe yazılarıyla gündem olan Deniz Zeyrek ile özellikle Türk ekonomisine ilişkin önemli analizleri bulanan ekonomist Yalçın Karatepe “Hesap Size Kaldı” başlığıyla söyleşi gerçeştirdi.

“Halk fatura kesme gücüne sahip”

Seçim sonrasında izleyicilerinin ve okurlarının hem kendilerine hem de siyasete küstüklerini aktaran gazeteci Deniz Zeyrek sözlerine, “Panelin başlığı Hesap Size Kaldı ama aslında hesap bize de kaldı. Yalçın Bey size kesilen faturayı anlatmanın yanında bir de faturanın kesildiği hep sizin olmadığınızı sizin de fatura keseceğinizi anlatacak.” diyerek başladı.

Hesap neden size kaldı?

Özellikle Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik sorunlara değinen ekonomist Yalçın Karatepe açıklamalarında, “Ekonomi hepimizin hayatını doğrudan etkileyen bir alan olduğu için çok yakından takip ediyoruz. Ekonominin yanında yakından takip edilen bir diğer konu ise siyaset çünkü bunlar birbirleriyle oldukça bağlantılıdır. Söyleşi başlığını ‘Hesap Size Kaldı’ olarak belirlememin nedeni ortalama vatandaş olarak uygulanan ekonomik programların sonuçlarına maruz kalıyorsunuz. Karar vericilerin verdiği kararlara katlanmak zorundasınız. Hesap size neden kaldı biraz buna değinmek istiyorum. 2018 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildiğinden beri ülke ekonomisinde çok ciddi sorunlar yaşadık. Bu sorunların bizi getirdiği noktaya gelirsek; enflasyon yükseldi, Türkiye ekonomisi yeterince büyüyemiyor, yoksulluk gittikçe derinleşiyor. Bunlar bir şekilde seçimlere kadar idare edildi. Fakat seçimlerden sonra denildi ki biz yeni bir ekonomi programı kuracağız ve mevcut sorunlar tamamı çözülerek refaha doğru hep beraber yürüyeceğiz. Aslında ekonomide kurguladıkları şey vatandaşın yoksullaşmanın üzerine yapacakları programlardan bir refah çıkmayacağını size aktarmak isterim” şeklinde konuştu.

“İktidarı yoksullar ayakta tutar”

Konuşmanın devamında iktidar konusuna değinen gazeteci Zeyrek, “Zenginlerin oyun hiçbir zaman hiç kimseyi iktidarda tutmaya yetmez. İktidarı yoksullar ayakta tutuyor. Kılıçdaroğlu’nun çıkıp dediği en fazla 3 sandığın olduğu küçük yerleşim yerlerinde AK Parti iktidarı bizden iki katı oy aldı tespiti bunun bir sonucudur” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 1 Mayıs’ta Ulaşım Ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi am…