Home GÜNCEL Elon Musk’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Teklifine Yeşil Işık

Elon Musk’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Teklifine Yeşil Işık

- Guncellenme Tarihi: 22 Eylül 2023 15:45
4 min read
Elon Musk’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Teklifine Yeşil Işık için yorumlar kapalı
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretinde Tesla’nın patronu Elon Musk’la görüşmüş ve ”Tesla’nın 7. fabrikasını Türkiye’de kur” teklifinde bulunmuştu. Musk’ın bu teklife karşılık, ”Tabi ki ilk düşüneceğimiz ülke, Türkiye olacaktır” yanıtını verdiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretleri kapsamında Tesla ve SpaceX’in sahibi Elon Musk ile de görüştü. Dünya basını tarafından da yakından takip edilen buluşmada Erdoğan, Musk’a “Telsa’nın 7. fabrikasını Türkiye’de kur” teklifinde bulundu. Ünlü iş insanı bu teklife, “Tabi ki ilk düşüneceğimiz ülke Türkiye olacaktır” diyerek karşılık verdi.

“İLK DÜŞÜNECEĞİMİZ ÜLKE TÜRKİYE OLACAKTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen “Türkiye’de fabrika kur” teklifini memnuniyetle karşılayan Elon Musk’ın “Biz otomobillerimizin birçok parçasını ülkenizde yaptırıyoruz. Türkiye’de Tesla’nın birçok parçasını ürettiğimiz için de ayrıca memnunuz. Tabi ki ilk düşüneceğimiz ülke, Türkiye olacaktır” cevabını verdiği öğrenildi.

MANİSA TERCİH EDİLEBİLİR

Hali hazırda Türkiye ile hem Tesla’nın parçaları hem de SpaceX yerli uyduları uzaya fırlatma alanında işbirliği olan Musk’ın Türkiye’yi seçmesi durumunda lokasyon olarak Volkswagen’in fabrika yatırımından vazgeçtiği altyapısı ve liman bağlantısı olan Manisa’daki arazinin seçilebileceği konuşuluyor.

Elon Musk'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifine yeşil ışık: İlk düşüneceğimiz ülke Türkiye olur

ERDOĞAN: TEKNOFEST’E BÜYÜK İHTİMALLE GELECEK

Öte yandan New York’ta düzenlenen 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ziyaretinde gazetecilere yoğun diplomasi trafiğiyle ilgili bilgi veren Erdoğan, “Musk ile gerek Tesla’nın Türkiye’de yatırım yapması gerekse uzay çalışmalarında müşterek adım atma konularını görüştük. Arkadaşlarımızla bir çalışma inşallah yapacaklar. Ben kendisini İzmir TEKNOFEST’e davet ettim. İzmir TEKNOFEST’e de büyük ihtimalle gelecek. Yanında genel müdürü de vardı ona da talimatı verdi ve özellikle de Efes’e vurgu yaptı, ‘Ben İzmir’in methini duydum ve İzmir TEKNOFEST’e katılmaya çalışacağım’ dedi. Arkadaşlarımız da kendileriyle irtibat halinde olacaklar. İnşallah İzmir’e gelirse gençlerimizi çok çok cezbeden bir İzmir TEKNOFEST’i olur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi…