Home GÜNCEL Meralar Koruma Altında

Meralar Koruma Altında

- Guncellenme Tarihi: 20 Eylül 2023 16:30
3 min read
Meralar Koruma Altında için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma yatırımlarına mera alanlarının korunması ve ıslahını da ekledi. Mustafakemalpaşa, İnegöl ve İznik ilçelerinde yaklaşık 25 bin metre tel çit uygulamasıyla toplam 9000 dekar mera alanı koruma altına alındı.

Bursa’da kırsal kalkınmayı sağlayarak köyden kente göçün önüne geçmek için kaliteli fide fidan dağıtımından ekipman desteklerine ve pazarlamaya kadar her alanda üreticinin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığa destek olmak amacıyla kırsal mahallelerdeki meraları da koruma altına alıyor. Hayvansal üretimi geliştirmek amacıyla toprak yapısının iyileştirilerek, fabrikasyon yem tüketiminin azaltılması, böylelikle de çiftçinin yem giderlerinin minimuma indirilmesi hedefleniyor. Bu amaç doğrultusunda münavebeli otlatma ve uygun bir mera yönetiminin sağlanması için mera ıslah projesi kapsamında tel çit uygulamasıyla meralar koruma altına alınıyor. Çalışma kapsamında son iki yılda Mustafakemalpaşa’da 7, İnegöl’de 2 ve İznik’te 2 olmak üzere 11 kırsal mahallenin merasında yaklaşık 25 bin metre tel çit uygulaması yapıldı. Böylelikle toplamda 9000 dekar mera alanı çitlerle çevrilerek koruma altında alınmış oldu.

Salça üretimi tam gaz

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mahallelerde yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla ihtiyaç duyulan bölgelere dağıttığı saçma makineleri de özellikle kadınların omuzlarından büyük bir yük aldı. Daha önce domates ve biberleri elleriyle kevgirden geçirerek salçalık kıvama getiren kadınlar, artık hiç yorulmadan evlerinin önüne kadar getirilen saçma makineleriyle kolaylıkla işlerini halledebiliyor. Son 1 yıl içinde HAGEL desteği ile sadece Mustafakemalpaşa ilçesinde 25 kırsal mahalleye salça makinesi dağıtılırken, Kayabaşı Mahallesi’nde biber salçası hazırlayan kadınlar, kendilerini çok büyük bir yükten kurtaran Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…