Home GÜNCEL Karacabey’de ‘Kurtuluş Günü’ Etkinlikleri Hız Kesmiyor

Karacabey’de ‘Kurtuluş Günü’ Etkinlikleri Hız Kesmiyor

- Guncellenme Tarihi: 18 Eylül 2023 16:09
4 min read
Karacabey’de ‘Kurtuluş Günü’ Etkinlikleri Hız Kesmiyor için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediyesi, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı etkinlikleri kapsamında hazırladığı programları bir bir vatandaşlarla buluşturuyor.

Ekin Uzunlar yoğun ilgi gördü

Film Festivali ile başlayan etkinlikler Kurtuluş şehitleri ziyaretleri ile devam ederken, Cumhuriyet Meydanında da resmi tören gerçekleşti. Karacabey Musiki Derneğinin Kurtuluşa özel hazırladığı konser vatandaşlarla buluşurken, önceki gün ünlü sanatçı Ekin Uzunlar konseri vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törende sahneye çıkan Başkan Özkan, “101 yıl önce Karacabey düşman işgalinden kurtuldu. O dönem, yedi düvelle yedi alanda savaştık, ülkemiz işgal edildi. İstanbul’umuz, Bursa’mız, maalesef Karacabey’imiz işgale uğrayan bölgelerdendi ve Büyük Taarruz neticesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının gayretleriyle bu cennet vatanımız düşman işgalinden kurtularak tekrar bağımsızlığını elde etti. Güçlü ve Büyük Türkiye’nin kilometre taşları adım adım döşeniyor. İnşallah bir daha bizlere karşı gelmeye dahi cesaret edemeyecekler. İşte bunları siz çalışmalarınızla, gayretlerinizle gerçekleştireceksiniz. Onun için sizlerden söz almak istiyorum. Bayrağımız için çalışmaya var mısınız? Vatanımız için çalışmaya var mısınız? Türkiye için çalışmaya var mısınız? Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını, minnetle ve şükranla anıyorum. Türkiye Yüzyılında da yine yedi düvelle her platformda mücadele eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da Cenab-ı Allah’tan güç kuvvet temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ali Özkan, konser alanında vatandaşlarla eğlenceye ortak olurken, konserin sonunda Ekin Uzunlar’a Karacabey görsellerinin yer aldığı porselen hediye etti.

Öte yandan, etkinlikler kapsamında son olarak 4.sü düzenlenen Harmandalı Tarım Şenliği Harmanlı Mahallesinde Tarım Lisesi bahçesinde gerçekleşecek.

Etkinlikte, bölgede tarım ve hayvancılık sektörünün enleri plaket ile ödüllendirilecek olup, aynı zamanda bölge ürünleri ve tarım teknolojileri de sergilenecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, “Yeni Bir Sistemle Bursaspor’u Ayağa Kaldırmalıyız”

Bursaspor Divan Kurulu toplantısına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozb…