Home GÜNCEL Engeli Erdoğan’ı arayarak aştı! Akşener’den Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’e yeni görev

Engeli Erdoğan’ı arayarak aştı! Akşener’den Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’e yeni görev

- Guncellenme Tarihi: 23 Ağustos 2023 12:59
4 min read
Engeli Erdoğan’ı arayarak aştı! Akşener’den Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’e yeni görev için yorumlar kapalı
0

Ankara’da uğradığı suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Meclis’te İYİ Parti Grup Danışmanı oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzun süredir öğretmen Ayşe Ateş’in kadro geçişi engelinin Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aramasıyla aşıldığı öğrenildi.

8 ay önce Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, İYİ Parti’nin TBMM Grup Danışmanı oluyor. İddiaya göre İYİ Parti lideri Meral Akşener, kamuda öğretmen olan Ateş’in Meclis’e geçişi için önce Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile daha sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

DEVREYE AKŞENER GİRDİ

Geçtiğimiz aralık ayında Ankara’da silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’le ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Kamuda öğretmen olarak görev yapan Ateş’in kadrosunun TBMM’ye geçişi için yapılan talebe Milli Eğitim Bakanlığı’nın onay vermediği öne sürüldü. Bunun üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önce Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i aradı. Akşener, Tekin’le yaptığı görüşmeden sonuç alamaması üzerine Ayşe Ateş için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı.

Engeli Erdoğan'ı arayarak aştı! Akşener'den Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'e yeni görev
Ayşe Ateş – Meral Akşener

“GEREĞİNİ YAPACAĞIM”

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre Akşener, Erdoğan’dan Ayşe Ateş’in tehditler aldığını anlatarak kadrosunun Meclis’e geçirilmesi yönünde Milli Eğitim Bakanlığı’na talimat vermesini istedi. Akşener’in ayrıca, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu atama için bir engel çıkartıyorsa ben kendisiyle de görüşebilirim” dediği; Erdoğan’ın ise “Ben gerekeni yapacağım” yanıtını verdiği iddia edildi.

Engeli Erdoğan'ı arayarak aştı! Akşener'den Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'e yeni görev
Sinan Ateş

TBMM’YE GEÇİŞİ SAĞLANACAK

Yaşanan diyalogların ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Ayşe Ateş’in kadrosunun Meclis’e geçişine onay verdiği ve Ateş’in bu yazı doğrultusunda önümüzdeki günlerde Meclis’teki Grup Danışmanlığı görevine başlayacağı öğrenildi.

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…