Home GÜNCEL Kılıçdaroğlu’ndan veterinerlere destek

Kılıçdaroğlu’ndan veterinerlere destek

- Guncellenme Tarihi: 22 Ağustos 2023 12:17
5 min read
Kılıçdaroğlu’ndan veterinerlere destek için yorumlar kapalı
0

CHP lideri Kılıçdaroğlu, şiddete karşı 1 günlük iş bırakma eylemi yapan veterinerlerin sorunlarını gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, “Veteriner hekimlerimiz, sağlık alanında çalışıyor olmalarına rağmen, özlük haklarından sağlıkta şiddet yasasına kadar birçok haktan yoksun bırakılmaktadır. Hayvan sağlığının korunması, tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliği ve gıda güvenliği için vazgeçilmez olan veteriner hekimlerimizin sorunlarını çözmek için derhal etkili adımlar atılmalıdır.” dedi.

Şiddete karşı 1 günlük iş bırakma eylemi yapan veterinerlerin sorunlarını gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Veteriner hekimlerimiz, sağlık alanında çalışıyor olmalarına rağmen, özlük haklarından sağlıkta şiddet yasasına kadar birçok haktan yoksun bırakılmaktadır. Meydanlara inen veteriner hekimlerimizin daima yanlarında olduğumuzu, yaşadıkları sorunların çözümü için takipçisi olacağımızı belirtiyor, saygı ve selamlarımı iletiyorum. Veteriner hekime şiddette hayır” ifadelerini kullandı.

VETERİNER HEKİMLERDEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Veteriner hekimler, bugün, Türkiye’nin dört bir yanında, şiddete karşı bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.Veteriner hekimlerin eylemlerine destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

“VETERİNERLER BİRÇOK HAKTAN YOKSUN BIRAKILMAKTADIR”

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Hayvan sağlığının korunması, tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliği ve gıda güvenliği için önemli rol üstlenen veteriner hekimlerimiz, sağlık alanında çalışıyor olmalarına rağmen, özlük haklarından sağlıkta şiddet yasasına kadar birçok haktan yoksun bırakılmaktadır. Saray iktidarının birçok alanda olduğu gibi, tarım ve hayvancılık politikalarındaki eksiklikleri ve ihmalleri, veteriner hekimlerimizin maruz kaldığı sorunlar; ülkemizde tarım ve hayvancılığın geleceği için daha da ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.

“DERHAL ETKİLİ ADIMLAR ATILMALIDIR”

Hayvan sağlığının korunması, tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliği ve gıda güvenliği için vazgeçilmez olan veteriner hekimlerimizin sorunlarını çözmek için derhal etkili adımlar atılmalıdır. Seslerini duyurmak için bugün meydanlara inen veteriner hekimlerimizin daima yanlarında olduğumuzu, yaşadıkları sorunların çözümü için takipçisi olacağımızı belirtiyor, saygı ve selamlarımı iletiyorum. Veteriner hekime şiddette hayır. Sağlıkta şiddete hayır.”

Kılıçdaroğlu: Veteriner hekimlerin sorunları çözülmeli
Kılıçdaroğlu'ndan veterinerlere destek: Hekimlerimizin sorunlarını çözmek için derhal etkili adımlar atılmalı
Kaynak: sondakika.com, DHA
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 1 Mayıs’ta Ulaşım Ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi am…