Home GÜNCEL Orası CHP ve O Koltuklarda Ali Kıran Baş Kesenler Oturmamalı..!

Orası CHP ve O Koltuklarda Ali Kıran Baş Kesenler Oturmamalı..!

- Guncellenme Tarihi: 21 Ağustos 2023 16:06
5 min read
Orası CHP ve O Koltuklarda Ali Kıran Baş Kesenler Oturmamalı..! için yorumlar kapalı
1

Bugün size; CHP Osmangazi ilçe kongresinde yaşanan meydan savaşının ayrıntılarını anlatacağım.

Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Büyükdere’nin muhalif olması, seçimde de oy kullanamaması için (bunlar iddia) disipline sevk edilmesiyle başlıyor mevzu.

Geçen haftaki Osmangazi İlçe toplantısında Büyükdere’nin disiplin konusu değerlendiriliyor ancak sonuca bağlanmıyor. Bu sebeple aslında kendisinin oy kullanabilmesi gerekli, ancak kongrede oy kullandırılmıyor.

Aykut Büyükdere Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz’ın yanına giderek bu konuyu konuşuyor, neden oy kullandırmıyorsunuz, neden beni disipline verdiniz, ben ihraç edilmedim gibi cümleler kurarken içeriden İsmet Karaca çıkıyor. Karaca, “Ben verdim seni disipline, hepinizi göndereceğim, kafanı gözünü kırarım” cümleleriyle bağırarak konuya dalıyor.

Haliyle ortam gerginleşiyor. O sırada orada bulunan Cengiz Çelikten’in ekibinden Burak İleri ortam daha da gerginleşmesin diyerek Büyükdere’nin dışarıya çıkarılmasını sağlıyor. İsmet Karaca bağırmaya devam edince Burak İleri “Sen il başkanlığı yaptın, ortamı sakinleştirmen lazım, alttan alman lazım” diyor. İsmet Karaca bu kez “sen de onlardansın, hepinizi partiden atacağım” diyerek Burak İleri’ye dönüyor. Burak İleri “sen ne diyorsun” demeye kalmadan arkasındaki kişi yumruk atıyor, ardından da İsmet Karaca’nın yumruğuna maruz kalıyor.

Konu adli mercilere intikal etmiş durumda.

Kongreyi kazanan Cengiz Çelikten’in destekçilerinden Çetin Bölük ise otoparkta telefonla konuşuyor. Karşıdaki kişiye “Biz Kazandık” diyor. Yanından geçen muhalif tayfa bunu duyar duymaz Çetin Bölük’ü fena halde dövüyorlar, kaburgalarını kırana kadar…

Sabah hem kutlamak için hem de konuya dair görüşünü almak için Osmangazi yeni İlçe Başkanı Cengiz Çelikten’i aradım. Yaptıklarının doğru ve etik olmadığını, kendilerinin kucaklayıcı bir yapı için geldiklerini, bundan böyle de kucaklayıcı – birleştirici bir tutum sergileyeceklerini söyledi.

Şimdi benim anlamadığım şu:

Siz neyi paylaşamıyorsunuz?

Bulunduğunuz pozisyonun CHP’ye ait olduğunun farkında mısınız?

Gerçekten neyi paylaşamıyorsunuz?

O koltukların size verdiği ayrıcalık ne? İtibar mı? Rant mı? Size açtığı kapılar mı? Ne?

Hem İsmet Karaca’yı, hem de Cengiz Çelikten’i yıllardır tanırım.

Benim tanıdığım İsmet’e bu tavırlar hiç yakışmadı. Bunu baştan bir söyleyeyim.

Ayrıca CHP’nin hiçbir ilkesine haiz olmayan Turgut Özkan da il başkanlığını kaybedecek buna emin olabilirsiniz. Buna da çok sevineceğimi de bilin isterim.
Kılıçdaroğlu ile birlikte el ele vererek partiyi bitirenler için yolun sonu görünüyor… Evet “her şey güzel olacak” ama sizinle değil..!

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Mudanya’nın artık bir belediye başkanı var..!

Hepimizin malumu, 31 Mart yerel seçimleri hem Bursa’da hem Türkiye’de dengeleri değiştirdi…