Home GÜNCEL İTÜDER Bursa’dan Adaylara Çağrı: 250 Yıllık Tecrübemize Ortak Olun

İTÜDER Bursa’dan Adaylara Çağrı: 250 Yıllık Tecrübemize Ortak Olun

- Guncellenme Tarihi: 26 Temmuz 2023 10:46
5 min read
İTÜDER Bursa’dan Adaylara Çağrı: 250 Yıllık Tecrübemize Ortak Olun için yorumlar kapalı
0

Üyelerine sosyal, kültürel, bilimsel, mesleki ve sportif hayatlarında ve sanat çalışmalarında yardımcı olmak, mezunlar arasında ilişkileri geliştirmek, üniversite ve öğrencileri ile ilişkileri artırma odaklı hizmet veren İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği (İTÜDER) Bursa Şubesi, Tercih Günü etkinliği düzenledi.

TECRÜBE, LİYAKAT, GURUR…

Üniversite sınav sonuçlarının açıklandığı bir dönemde önemli bir etkinliğe katıldıklarını belirten İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kumral, “Hem mezunlarımızla bir araya gelmek, hem de potansiyel öğrenci adaylarımıza üniversitemiz hakkında bilgi vermek amacıyla bir araya geldik. Adaylarımız hem tercih edecekleri bölümler hakkında bilgi aldı, hem de İTÜ’nün imkânlarıyla ilgili fikir sahibi oldu. Gençler İTÜ’yü tercih etmeli, çünkü İTÜ 1 numaradır. Ben İTÜ’yü 3 kelimeyle özetliyorum: tecrübe, liyakat ve gurur. 250 yılda elde edilen bilgi birikimi ve tecrübeyle hareket eden bir kurumuz. Gerek hocalarımızın kalitesi, gerekse de laboratuvar imkânlarımız, projeler, derslerimizin güçlü olması ve tam bir mühendislik etiğiyle öğrencilerimizin yetişmesi sayesinde İstanbul Teknik Üniversitesi her zaman bir numaradır.” diye konuştu.

‘DÜNYA MARKASI BİR ÜNİVERSİTEYİZ’

İTÜDER Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tuğcu da “Uluslararası yetkinliğe sahip üniversitelerden biri olan İTÜ, dünya sıralamasında ilk 500’de ilk sıralarda yer almaktadır. Bursa İTÜDER olarak, Bursa’da İTÜ’yü kazanan öğrencilerimize burs desteği veriyoruz. Başarı sıralamasında ilk 500’de yer alan öğrencilere de özel burs veriyoruz. Geçen yıl ilk 500’e giren 4 öğrencimizin yıllık burs desteği, Bursa İTÜDER tarafından karşılanmıştır. Bursa’da üniversite tercihinde bulunacak öğrencilerimizi yine İstanbul Teknik Üniversitesi’nden önemli isimlerle buluşturduk. İstanbul Teknik Üniversitesi, 250 yıllık tarihiyle bugün ülkemizin 1 numaralı teknik üniversitesidir. Bu etkinliğimiz, İTÜ’yü tercih etsinler diye değil, İTÜ hakkında bilgi sahibi olsunlar diye yaptığımız bir etkinlik. Başka faaliyetlerle mezunlarımızı öğrencilerle buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

250’NCİ YILDA 250 BİN FİDAN

Tercih Günü kapsamında düzenlenen mezunlarla buluşma yemeğine de İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kumral, İTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Alveroğlu Durucu, İTÜ Enerji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İlhan Kocaarslan, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Arı, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan ve Barış Tamer Tonguç, akademisyenler, eğitim kurumlarının yöneticileri ile İTÜ mezunları katıldı. Gecede, İTÜ’nün 250. Yılı vesilesiyle 250 bin fidan kampanyası için destek çağrısında bulunuldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Öğrenciler Geleneksel Oyunlarda Buluştu

Nilüfer 22’nci Uluslararası Spor Şenlikleri, öğrencilere yönelik geleneksel oyunlar etkinl…