Home GÜNCEL MÜSİAD Bursa Üyeleri, KOSGEB Destekleri Hakkında Bilgilendirildi

MÜSİAD Bursa Üyeleri, KOSGEB Destekleri Hakkında Bilgilendirildi

- Guncellenme Tarihi: 22 Haziran 2023 14:25
5 min read
MÜSİAD Bursa Üyeleri, KOSGEB Destekleri Hakkında Bilgilendirildi için yorumlar kapalı
0

Bursa’da geçen yıl yaklaşık 230 milyon TL finansman desteği sağlayan KOSGEB’in işletmelere sunduğu imkânlar hakkında MÜSİAD Bursa üyeleri bilgilendirildi. Seminerde KOBİ’lere, desteklerden daha fazla yararlanmaları çağrısı yapıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Yönetimi, üyelerini Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) destekleri hakkında bilgilendirdi. KOSGEB Bursa Batı Müdürü Erkan Güngör ve KOSGEB Bursa Doğu Müdürü Hüseyin Mumcu, KOBİ’leri desteklerden daha fazla yararlanmaya davet etti.

ŞENOCAK: DAHA FAZLA ÜYEMİZ YARARLANACAK

MÜSİAD Bursa Şubesi’nde gerçekleştirilen ‘Yenilenen KOBİ Tanımı ve KOSGEB Destekleri’ konulu bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada ülkemizdeki işletmelerin yüzde 100’üne yakınının KOBİ’lerden oluştuğunu belirten MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Şenocak, “KOBİ’lerin, yani ‘Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin’ ismi küçük, ekonomiye katkıları ise çok büyük. MÜSİAD üyelerimizin çoğunluğunu da KOBİ’ler teşkil ediyor. KOSGEB’in sunduğu desteklerden daha çok üyemizin faydalanmasını istiyoruz. Ayrıca Genç MÜSİAD üyelerimizin de ticaret hacimlerini büyütebilmeleri için ‘Genç Girişimcileri Destekleme’ projelerine dâhil olmalarını arzuluyoruz. KOSGEB’in, işletmelerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması amacıyla uyguladığı çağrılara yenilerinin eklenmesi, haliyle iş dünyamızın rekabetçiliğini güçlendirecektir. Destek başlıklarının kapsamının genişletilmesi ile bu avantajlardan yararlanacak firma sayısı artacaktır. Nitelikli finansmana erişimi kolaylaşacak KOBİ’lerimiz ile daha müreffeh bir Türkiye mümkün.” dedi.

BAŞVURULAR ONLINE ORTAMDA YAPILABİLİYOR

KOSGEB Bursa Batı Müdürü Erkan Güngör, KOBİ’lerin desteklerden yararlanmak için online başvuru sisteminden rahatlıkla yararlanabileceklerini kaydederek “Hem hibe, hem kredi desteklerimiz söz konusu. Geçen yıl sadece Bursa’da 72 milyon TL hibe desteği verdik, 154 milyon TL de faizsiz kredi desteği sağladık. Kendi işini kurmak isteyenlere KOSGEB’in kapısı sonuna kadar açık. Online olarak istediğiniz yerde, istediğiniz zamanda eğitiminizi alabilirsiniz. Biz meslek öğretmiyoruz, iş kurarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini gösteriyoruz.” diye konuştu. KOSGEB Bursa Doğu Müdürü Hüseyin Mumcu da “Kriterleri karşılayan her KOBİ’mizi, çağrıya çıktığımız programlar kapsamında destekleyeme devam ediyoruz. Online başvuru sistemiyle işletmelerimizin zamandan tasarruf etmesini de sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı. Güngör ve Mumcu, MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Atalay’ın moderatörlüğünde katılımcıların sorularını yanıtladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

‘İyilik’ Engelleri Aşıyor

Yıldırım Belediyesi, ‘İyilik Hareketi’ kapsamında gençleri, Engelsiz Yaşam Okulu’ndaki öze…