Home GÜNCEL Türk Kızılay Bursa İl Merkezi Kurban Bedellerini Açıkladı

Türk Kızılay Bursa İl Merkezi Kurban Bedellerini Açıkladı

- Guncellenme Tarihi: 14 Haziran 2023 10:36
5 min read
Türk Kızılay Bursa İl Merkezi Kurban Bedellerini Açıkladı için yorumlar kapalı
0

Her yıl yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine kurban bereketini taşıyan Türk Kızılay Bursa İl Merkezi, bu yıl kurban paylarının önemli bir bölümünü depremden etkilenen afetzedelere dağıtacak.  Türk Kızılay, kurban hisse bedelini yurt içi 5 bin 950 lira, yurt dışı 2 bin 650 lira olarak belirledi.

Hayırseverlerin desteği ile bu yıl 155’inci yaşını kutlayan Türk Kızılay, vekaletle kurban kesim kampanyasını başlattı. Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere farklı coğrafyalarda kurban bereketini yaşatan Türk Kızılay Bursa İl Merkezi, bu yıl, “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Bursa” sloganıyla kurban vekalet bedellerini açıkladı. Kurban hisse bedelini yurt içi 5 bin 950 lira, yurt dışı 2 bin 650 lira olarak belirlenirken, bu yıl bağışların büyük bir bölümü Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen afetzedelere ulaştırılacak.

NASIL BAĞIŞ YAPILIR?

Türk Kızılay’ın yıllar boyu kurban vekaleti ile birçok yardıma muhtaç insana ulaştığını hatırlatan Türk Kızılay Bursa İl Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç nasıl bağış yapılacağı konusunda bilgi verdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “www.bursakizilay.org.tr adresinden, şube ve bağış kabul merkezimizden, stantlarımızdan veya 0541 220 24 40 nolu numaradan bizlere ulaşarak, adresinize çağırarak makbuzlu ödeme yapabilirsiniz. Ziraat Bankası’ndan Türkiye Kızılay Derneği Bursa Şubesi adına TR46 0001 0020 5400 0018 6869 05 nolu İBAN’a da bağışlarınızı gönderebilirsiniz.” dedi.

İSLAMİ KESİM KOŞULLARI UYGULANIYOR MU?

“Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde hiçbir tereddüt yaşamadan kurban ibadetinin en hassas şekilde yerine getirildiğini hatırlatan Tutanç, “Kurban kesim işlemlerimiz; veteriner hekim kontrolünde, vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, İslami kesim koşulları ve dini vecibeler gözetilerek, ülke şart ve standartları çerçevesinde kapasiteye uygun kesimhanelerde / kesime uygun açık alanlarda yapılmaktadır. Kurban vekaletiniz alındıktan ve kesildikten sonra sizlere SMS ve mail yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır. Kurban paylarından aşevlerinde sıcak yemek de sunulacak. Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle kavurma konservesi de yapılacak.” ifadelerini kullandı.

22 ÜLKEDE KURBAN KESİMİ YAPILACAK

Kurban kampanyasının yurt dışında da mazlumlara umut olacağını ifade eden Tutanç, “Bosna Hersek, Filistin (Kudüs/Gazze), Irak, Yemen, Somali gibi ülkeler başta olmak üzere, 22 ülkede kurban kesimleri yapılacak. Kızılay, yurt dışı için vekaletleri alınan kurbanların kesim işlemlerinin ardından hazırlayacağı kurban paylarını anlık olarak uzmanları aracılığıyla belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…