Home GÜNCEL Çevreci Gürsu’da Çevre Yürüyüşü

Çevreci Gürsu’da Çevre Yürüyüşü

- Guncellenme Tarihi: 6 Haziran 2023 14:00
6 min read
Çevreci Gürsu’da Çevre Yürüyüşü için yorumlar kapalı
0

Gürsu Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevre bilincini artırmak, sıfır atık ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla etkinlikler düzenledi.

GÜRSULU ÖĞRENCİLERDEN ‘FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ’

Gürsu’da Gürsu Gençlik Merkezi önünden başlayan Sıfır Atık Farkındalık kortej yürüyüşü Belediye Kent Meydanı önünde son buldu. Gürsu Protokolünün ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen kortej yürüyüşünde öğrenciler taşıdıkları dövizler ve pankartlar ile Gürsu’lu vatandaşlarımıza sağlıklı bir çevre için Sıfır Atık bilincinin ve geri dönüştürülebilir atıkların ayrı toplanmasına dikkat çekmek istediler.

ÇEVRECİ ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLENDİRİLDİ

“Sıfır Atıktan Çerden Çöpten Resimler” konulu resim yarışması, “Atık Malzemelerden Geri Dönüşüm Kutusu Tasarım Yarışması” , “Geri Dönüşüm Malzemelerden Müzik Aleti Tasarım Yarışması” ve “Gürsu İlçesi Okullar Arası Geri Dönüşüm Atıkları Toplama Yarışması” başlıklarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere; bisiklet, tablet, scooter, kulaküstü bluetooth kulaklık, bluetooth hoparlör, kaykay, akıllı saat; dereceye giren okullarımıza spor top seti, A4 Kağıt ve Voleybol Filesi hediye edildi.

GÜRSU’DA GERİ DÖNÜŞÜM EVDE BAŞLADI

Gürsu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nce, “Geri Dönüşüm Evde Başlar” sloganıyla başlatılan kampanyayla 01 Şubat 2023-31 Mayıs 2023 tarihleri arasında puanlama sistemi ile en çok atık toplayarak 500 puana ulaşan ilk 40 hanım ödüllendirildi.

Başkan Mustafa Işık, “Amacımız, özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize doğal kaynakları korunan, çok daha sağlıklı ve tertemiz bir çevreye sahip Gürsu bırakmak. Bu hedefle Gürsu Belediyesi olarak yarışma düzenleyerek Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm çalışmalarımızda kıymetli hemşehrilerimizin hassasiyetiyle ulaştığımız başarıyı 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ödüllendirmek istedik. Geri dönüşüm konusunda başlattığımız bu kampanyamızın, Gürsu’lu tüm kadınların duyarlılığı sayesinde ülkemize örnek olmasını diliyorum. Tüm kadınları ve ailelerini, kendileri için küçük sayılabilecek ama dünyamızın korunması ve geleceği için çok büyük katkı sağlayacak uygulamaya katılmaya davet ediyorum” dedi.

Gürsu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nce, “Geri Dönüşüm Evde Başlar” sloganıyla başlatılan kampanyayla 2078 kg kağıt/karton, 626kg plastik, 150 kg metal, 1625 adet Atık Pil toplanarak ; 421,5 KG sera gazı salınımı engellenmiş oldu, 35,33 adet ağaç kesilmesi önlendi, 12.249,9 kwh enerji tasarrufu sağlandı, 6,63 m3 depolama alanı kazancı sağlandı, 10,2 varil petrol kazancı sağlandı, Atık pillerin ayrı toplanması ise 6500 m3 toprağın kirletilmesi önlenmiş oldu. (Yaklaşık 1 futbol sahası büyüklüğündeki toprak alan kadar.)

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…