Home GÜNCEL Bakan Varank Sanayicilerle Bir Araya Geldi

Bakan Varank Sanayicilerle Bir Araya Geldi

- Guncellenme Tarihi: 24 Mayıs 2023 12:54
8 min read
Bakan Varank Sanayicilerle Bir Araya Geldi için yorumlar kapalı
0

Kayapa ve Hasanağa Organize Sanayi Bölgeleri’nin yönetimleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kayapa ve Hasanağa Organize Sanayi Bölgeleri yönetimleri ve bölgedeki sanayicilerin konuğu oldu. Hasanağa OSB hizmet binasında gerçekleştirilen istişare toplantısına AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Latif Deniz, BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Zeki Durak, TSE Bursa Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, OSB’lerin yönetim kurulu üyeleri ve sanayiciler katıldı.

“BU DÖNEMDE BURSA’YA DAHA ODAKLI BAKACAĞIZ”

Toplantıda konuşan Bakan Mustafa Varank, Bursa’nın her anlamda potansiyeli en yüksek şehirlerden bir tanesi olduğunu söyledi. Nüfusuyla, sanayideki kabiliyetleriyle, doğasıyla, turizm potansiyeliyle ve son dönemde hükümetin yaptığı yatırımlar sayesinde lojistikte konumlanmasıyla Bursa’nın Türkiye’nin lokomotifi olduğunu vurgulayan Bakan Varank,”Biz de şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu şehre hizmet etmek için sizlerle daha fazla bir arada bulunacağız. Bursa, bizim her zaman gündemimizdeydi. Daha önce de şehrimizi ziyarete geliyor, sanayicilerimizle buluşuyor, yatırımları takip ediyorduk. Yeni yatırımların kazandırılması için çalışıyorduk. Kalkınma ajansları vasıtasıyla yereldeki yatırımları desteklemeye devam ediyorduk. Bu manada önümüzdeki dönemde çok daha odaklı bir şekilde Bursa’yı kalkındırmak, Bursa’nın marka değerini yükseltmek üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“TÜM POTANSİYELLERİMİZİ BİRLİKTE DÜŞÜNMELİYİZ”

Sanayi sektörünün Bursa ekonomisinin itici gücü olduğunun altını çizen Mustafa Varank, şunları söyledi:

“Bu manada Bursa sanayicisinin, üreticisinin taleplerini, önerilerini her zaman dikkate alıyoruz. Bursa’nın en büyük gündemi yeni sanayi alanlarının bu şehre kazandırılması ve mevcut sanayinin daha yeşil, daha sürdürülebilir, daha çevreci bir hale getirilmesi. İlk günden bu yana söylediğimiz şudur;  ‘Sanayiyi eleştirerek yola çıkanlar aslında bu şehre en büyük zararı veriyorlar. Sanayi de olacak, turizm de olacak, tarım ve ticaret de olacak.’ Bunların hepsini bir arada, bir ekosistem olarak düşünmemiz gerekiyor. Sanayicilerimizle, şehrin ileri gelenleriyle el ele vereceğiz. İnşallah bu şehri kalkındırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bunun içinde yeni sanayi alanlarının bu şehre doğru bir biçimde kazandırılması da olacak. Mevcut sanayi tesislerinin doğru şekilde yönlendirilmesi de olacak. Dijital dönüşüme, yeşil dönüşüme destekler verilmesi de olacak. Tüm bu çalışmalarımızı ortak akıl yoluyla gerçekleştireceğiz.”

“BURSAMIZA DEĞER KATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Toplantıda söz alan Kayapa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy, sanayicilerin taleplerini dinleyen, çözümler sunan Bakan Varank’a teşekkür ederek, “Bizler de üyelerimize, bölgemize ve Bursamıza katkı sunmak için çalışıyoruz. Bölgemizin yapısal ve altyapı sorunları Bakanlığımızın da desteği ile teker teker çözülüyor. İnşallah çevreciliği ile örnek olan sanayi bölgemizi hep birlikte her yönüyle büyütmeye, geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

“TÜM DERDİMİZ ŞEHRİMİZE GÜÇ VERMEK…”

Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Korun da böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bölgedeki üretimi, istihdam hacmini ve sağlanan katma değeri arttırabilmek için gerekli tüm çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Ömer Faruk Korun, “Tüm derdimiz büyüyen Bursamıza güç vermeye devam etmek. Bu yolda hep birlikte sağlam adımlarla yürüyeceğimize olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından soru cevap kısmına geçildi. Burada sanayicilerin soruların tek tek cevaplandıran Bakan Varank’a Kayapa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy ve Hasanağa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Korun tarafından hediye takdiminde bulunuldu.

Program, Bakan Mustafa Varank’ın sanayicilerle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…