Home EĞİTİM Vizyoner Yönetici Gelişim Programı’ Tophane MTAL’de Başladı

Vizyoner Yönetici Gelişim Programı’ Tophane MTAL’de Başladı

- Guncellenme Tarihi: 12 Mayıs 2023 15:04
7 min read
Vizyoner Yönetici Gelişim Programı’ Tophane MTAL’de Başladı için yorumlar kapalı
0

Okul Temelli Mesleki Gelişim Programı kapsamında okul yöneticilerinin yönetimsel becerilerinin desteklenmesi amacıyla hazırlanan Vizyoner Yönetici Gelişim Programı, Tophane MTAL’de başladı.

Programa, İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş, TOFAŞ İnsan Kaynakları Direktörü Burhan Çakır ve okul müdürleri katıldı.

Programda konuşma yapan İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Vizyoner Yönetici Gelişim Programının, Milli Eğitim Bakanlığının liderliğinde hayata geçirilen Yönetici Geliştirme Programlarının devamı niteliğinde düşünülebileceğini belirtti. Bursa’nın bu alanda yerel sürdürülebilirliği sağlamak hedefi doğrultusunda sahadan uzmanların da desteğiyle önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirten Büyük, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sayın Bakanımızın özellikle vurguladığı gibi ‘bir toplum, öğretmeni kadar güçlüdür’. Okul yönetiminin gelişimi, okul ikliminin gelişimini ve güçlenmesini de beraberinde getiriyor. Bu gelişim süreci de özünde, doğrudan topluma etki ediyor. Bakanlığımız, öğretmen ve yönetici eğitimlerinde farklı yaklaşımları benimseyerek sisteminin yapı taşları olan öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin niteliğini artırmayı hedefliyor. Biz de bu hedef çerçevesinde; öğretmenlerimizi ve yöneticilerimizi, gelişimin odağına yerleştiriyor, attığımız her adımı, tasarladığımız ve hayata geçirdiğimiz her uygulamayı bu doğrultuda şekillendiriyoruz. Bugün ilk semineri için bir araya geldiğimiz Vizyoner Yönetici Gelişim Programı da tamamen bu odak doğrultusunda sürekli gelişim ilkesi ile şekillendi. İçinde liderlik özelinde birbirinden farklı içeriklerle birlikte yönetimsel gelişimin desteklenmesine yönelik konuları da barındıran seminerlerle devam edecek bu programın tüm okul müdürlerimizden başlayarak tüm yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi de kapsayacak şekilde sürdürülmesini planlıyoruz. Gerek içeriklerin kurgulanması gerekse bizlerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaşmaları itibarıyla sahadan duayenlerin destekleri, bizler için çok kıymetli. Bugün de aramızda olan ayırdığı kıymetli vakitle bizleri yalnız bırakmayan Sayın Burhan Çakır’a ve onun nezdinde sonraki programlarımızda bizlerle olacak duayenlerimize, özverileri ve çok kıymetli destekleri için şükranlarımı sunuyorum. Birlikte attığımız bu ilk adımın, beraber yürüyeceğimiz bu vizyon yolculuğu için sağlam bir temel oluşturacağına yürekten inanıyorum.”

İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün konuşmasının ardından başlayan “Kurum Kültürü ve Liderlik” temalı seminer programı içinde söz alan Burhan Çakır, katılımcılarla etkileşim içinde gerçekleştirdiği sunumunda iş yaşamından/özel sektörden örneklerle “değişim ve dönüşümü yönetme” odağındaki deneyimlerini okul müdürleriyle paylaştı.

Vizyoner Yönetici Gelişim Programı ile okul yöneticilerinin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla seminer/panel etkinliklerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Okul Temelli Mesleki Gelişim Programı kapsamında gerçekleştirilecek organizasyonlarda, alanında uzman yöneticiler ve sektör temsilcileri, yönetim deneyimlerini okul yöneticileriyle paylaşacaklar. Program kapsamında kurum kültürü, değişim yönetimi, kapsayıcı yönetim becerileri, takım liderliği, sorumluluk ve yetki paylaşımı gibi temalar üzerinden seminer/panel etkinlikleri gerçekleştirilecek. İlki “Kurum Kültürü ve Liderlik” temasıyla mesleki eğitim kurumlarının müdürlerine yönelik gerçekleştirilen programın, tüm okul müdürlerini kapsayacak şekilde bir takvim doğrultusunda yapılması hedefleniyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

BAREM’de 23 Nisan Coşkusu

Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) bünyesinde eğitim gören engel…