Home GÜNCEL Efkan Ala millet ittifakının olası iktidarını özetledi: “Her gün kaos..!”

Efkan Ala millet ittifakının olası iktidarını özetledi: “Her gün kaos..!”

- Guncellenme Tarihi: 2 Mayıs 2023 17:36
8 min read
Efkan Ala millet ittifakının olası iktidarını özetledi: “Her gün kaos..!” için yorumlar kapalı
0

Geçen yıl Eski İçişleri Bakanı Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın Ağustos 2022 tarihi itibariyle Bursa’da gerçekleşecek tüm ilçe nokta mitinglerinde yer alacağını yazmış, Ak Parti cenahından Bursa’da bir ağabey isteyenlere ‘buyurun size ağabey’ demiştim. Gerçek şu ki; devlet adamı adabıyla hareket eden, rantçıların sevmediği eski bürokratlardan olan Efkan Ala’yı o gün bu gündür daha yakından takip ettik. Gördük ki; Efkan Ala’nın devlet adamlığı, duruşu, millet sevdası, isminin hiçbir spekülasyona karışmaması, halka yönelik samimiyeti Bursa’nın eski abilerine taş çıkartıyor. O yüzden zaman zaman ucuz operasyonlara da maruz kalsa yine duruşunu hiç bozmadı, ucuz operasyon çekenlerle de hiç ilgilenmedi.

Seçim atmosferinde bir tarafta Bursa’dan milletvekili adayı gösterilen Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank diğer tarafta da Efkan Ala rüzgarı esiyor. Ama en çok rüzgarı kabul edelim ki yerli ve milli gururumuz TOGG estiriyor.

Bursa halkının samimi olan, tevazu gösteren, atıp tutmayan siyasetçiyi içselleştirdiğini, sahiplendiğini görüyoruz. Artık hem Mustafa Varank, hem Efkan Ala Bursalının sevdiği siyasetçilerden… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa için yine doğru bir seçim stratejisi oluşturduğunu gözlemliyoruz. Şehrimizde Ak Partililere kan geldi, can geldi… Seçime bayram havasında giriyorlar.

Efkan Ala’nın iki gün önce Yıldırım’a bağlı Yavuzselim Mahallesi’nde katıldığı seçim ofisi açılışında ilginin yoğunluğu da bunu gösteriyor zira… Yüzlerce vatandaşın miting havasında geçen açılışta çalınan şarkılara eşlik etmesi de buna işaret değil mi?

Efkan Ala’nın güvenilir portresi söylediklerini de inanılır ve güveniliyor kılıyor. Ala seçim ofisinin açılışında yaptığı konuşmada olası seçim sonuçlarını bakın nasıl değerlendirmiş: “15 Mayıs sabahı yeni bir Türkiye’ye uyanacağız. 14 Mayıs’ta sandıkta alacağımız karar 15 Mayıs’tan itibaren bütün Türkiye’nin 5 yıllık geleceğini tayin edecek. Sadece Türkiye’nin mi? Türkiye’nin dışında bize bakan kardeşlerimizin de geleceğini ve umutlarını tayin edecek. Türkiye içinde 20 yılda yaptıklarımız, bundan sonra 5 yılda yapacaklarımızın teminatıdır. Pazarda problem mi var? Biz çözeriz. Sokakta problem mi var? Biz çözeriz. Dışarıda problem mi var? Biz çözeriz. Çünkü Cumhur İttifakı çözüm üretir. Karşı taraf ise kargaşa üretir, kaos üretir”.

Açıkçası 6 buçuklu masanın “Buçuğuna” acayip irite olan ben deniz de aynı kanıdayım. Seçime kadar el ele, kol kola yürünen bu yol, seçimden sonra nereye çıkacak endişe ediyorum. Yanlış da anlaşılmasın Ak Partili değilim, hiç Ak Partiye oy da vermedim. Ama ülkemi, vatandaşlarımı çok seviyorum. Bebek katilleriyle aynı masaya oturulmasını içim almıyor, hazmedemiyorum.

Efkan Ala’nın kurduğu şu cümleler o kadar gerçekçi ki, o kadar çok kez yaşandı ki: “İçeride eğer istikrarın arkasında durmazsak karşılaşacağımız şey kaos. Her gün kalkacağız, o gün o, ona ne dedi? Aralarında hangi krizi çıkardılar. Ya ertesi gün acaba barıştılar mı? ‘Türkiye’ye maliyetleri ne’ diye uğraşıp duracağız. Ve kendi aralarında çıkardıkları problemi çözdüklerinde de büyük bir başarı sağlamış gibi efendim Türkiye’nin büyük bir meselesini çözmüş gibi sevindirdik bir şekilde milletin karşısına çıkıp ‘Bak biz aramızdaki meseleyi çözdük’ diyecekler. Ülkeyi böyle nasıl yöneteceksiniz? Siz önce içeride ne konuşuyorsanız konuşun ama bir irade olarak ortaya çıkın.”

Evet, aylarca aday konusunda dahi anlaşamadıkları bir masanın etrafındaydılar. Biri kalktı, diğeri onu oturttu, biri dayattı, biri diretti, biri reddetti.

Oysa devlet olmak, devleti yönetmek bambaşka bir şey… Ak Partinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hataları yok mu, olmaz mı, onlarca var. Ülkede şu anda en büyük sorun dar gelir… Ancak bu sorunu düzeltmek için de çaba sarf ettiklerini görüyoruz.

Bursa’ya dönersek Bursa’nın temsili, yatırımların çoğalması, öncelenmesi anlamında hem Efkan Ala, hem de Mustafa Varank şans diye düşüyorum.

Görelim Türk halkı neyler, neylerse güzel eyler…

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…