Home GÜNCEL DAĞDER’de Coşkulu Bayramlaşma

DAĞDER’de Coşkulu Bayramlaşma

- Guncellenme Tarihi: 28 Nisan 2023 19:07
12 min read
DAĞDER’de Coşkulu Bayramlaşma için yorumlar kapalı
0

Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi’ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DAĞDER), her yıl gelenek olarak düzenlediği Bayramlaşma Danışığı’nı bu yıl da büyük bir katılım ve coşku ile gerçekleştirdi.

DAĞDER Genel Başkanı İsmail Aydoğdu tarafından organize edilen bayramlaşma programında Tasavvuf Müziği sanatçısı Engin Güneş, seslendirdiği bir birinden güzel ilahi ve kasidelerle konuklara manevi bir atmosfer yaşattı.

“Fetih Şenliklerinde dağ yöresinin olmamasını yadırgıyoruz”

Programın açılış konuşmasını yapan DAĞDER Genel Başkanı İsmail AYDOĞDU; göreve geldikleri andan itibaren dağ yöresinin sorunlarına dikkat çekmeyi ve kalıcı çözümler üretilmesi noktasında farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayarak;

“Bursa’nın 13 ilçesi nüfus ve ekonomi olarak büyürken, 4 dağ ilçesinin hem nüfus hem de ekonomi olarak küçülmesi normal midir? Bu konu hiçbir görüş ve fikre ihtiyaç duyulmadan yapılacaklar konusunda bize bir şey söylüyor, yetkili büyüklerimizden bu konuyu göz önünde tutmalarını ve gereğini yapmalarını talep ediyoruz. Bursa’nın fethi senlikleri yapılıyor. Bu yıl şenlikler dar kapsamda ve Dağlılar olmadan gerçekleşti. Bunda kasıt aramasak da teknik bir hata kabul ediyoruz. Çünkü Bursa’nın Fetih Duası bir dağ köyü olan Mürseller Köyü’nde Pir Mehmet Efendi tarafından yapıldı. Bugün fetih şenliklerinde maalesef Pir Mehmet Efendi’nin torunları çağırılmıyor. Bursa için şehit düşen, gazi olan insanların torunları törende olmayacaksa kim olacak?” diye konuştu.

“Danışık Kültürümüze sahip çıkmalıyız”

DAĞDER Genel Başkanı İsmail AYDOĞDU, yörenin kalkınması için birlik ve beraberlik mesajları verirken Dağ Yöresinin sesi olan DAĞDER’in desteklenmesi için siyasilere çağrıda bulunarak; “Danışık kültürümüz bizi birbirimize bağlayan önemli bir değerimiz. Oysa yöresel kültürümüzün bir parçası olan Danışık Kültürümüzü sadece oyun ve eğlenceden ibaret gören ön yargılı yaklaşımlar, yıllarca bizi bir arada tutmaya vesile olan Danışık Kültürümüzün taşıdığı derin bir misyonu ve kültürümüzü geleceğe taşıyacak olan engin vizyonu yok saymaktadır. Bugün gençlerimizin, öz kültürümüze ve benliğimize yabancı olan bir yaşam biçimine entegre olmaya çalışmaları hiçbir eleştiriye maruz kalmazken konu Danışık Kültürümüze gelince haksız ithamlar birbiri ardına sıralanmaktadır. Danışıklar, sanılanın aksine sadece bir oyun ve eğlence yeri değildir; aynı zamanda asırları aşıp gelen Yörük-Türkmen kültürünün taşıyıcı olan bir kültür elçisi konumundadır. Sırf bu yüzden Danışık Kültürümüzü koruyup kollamalı, gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalıyız. Özellikle yerlilik ve millilik iddiasında bulunduğumuz şu dönemde.Bu duygu ve düşüncelerle Bayramlaşma Danışığımıza katılarak bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca; Yönetim Kurulu Üyemiz ve aynı zamanda dağ yöresinin sesi olan DAĞMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan BAYRAM’a video ve fotoğraf çekiminde verdiği emek için minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz…” dedi.

DAĞDER Genel Başkanı Aydoğdu’dan sonra söz alan siyasiler ise birlik ve beraberlik mesajı vererek Dağ yöresinin sorunlarının çözümü için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Çok sayıda davetlinin keyifli anlar yaşadığı Bayramlaşma Danışığı toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

DAĞDER Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Geleneksel Bayramlaşma Danışığı’na; DAĞDER Onursal Başkanı Prof.Dr. Ali Kaya, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Mustafa Yavuz, MHP Bursa Milletvekili Adayı ve Eski Dağder Başkanımız Yaşar TÜRK, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Müberra Çakır, BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Adayı Ekrem Alfatlı, BBP Bursa Milletvekili Adayları Harun Çiçek, Kadriye Öz, İsmail Aslan, İsmail Demir, Hasan Uslu, Nail Artuç, Ceyhan İnci, Kemal Akyıldız, Mehmet Erhan Altan, Mehmet Can Özer, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Adayı Naim Öztürk, Yeniden Refah Partisi Bursa Milletvekili Adayı Ali Yavaş, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ve Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Raşit Arıkız, CHP Bursa İl Başkan Yardımcısı Orhan Aslan ve Yaşar Orhan, Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Murat Kolancı, Yeniden Refah Partisi SKM Başkanı Adnan Vatansever, Ak Parti Bursa İl Yöneticisi Cevat Koç, Ercan Doğru, AK Parti İl Kadın Kolları Yönetiminden Şengül Özyürek, AK Parti Osmangazi İlçe Çevre Kültür Komisyonu Başkanı Gülümser Atalay, AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ramazan Turhan, BBP Osmangazi İlçe Başkanlığı ve Yönetimi, BBP Orhaneli İlçe Başkanı Kamil Salar, BBP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Aydoğdu, Yeniden Refah Partisi Orhaneli İlçe Başkanı İbrahim Bayram, Kızılay Bursa Şube Başkan Yardımcısı Numan Çakır, Türk Büro Sen Adliye Şube Başkan Yardımcısı Ramazan Çelik, Bem – Bir -Sen Başkan Yardımcısı ve Gümüşpınar Köyü Dernek Başkanı Samet Başak, Bem-Bir-Sen Başkan Yardımcısı Orkun Çetin, Kalbi Selim Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları, Şehir Hastanesi Teknik Hizmetler Müdür Yardımcısı İlhan Sağ, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Müdür Yardımcısı ve DAĞDER Başkanvekilimiz Derya Başak, Soğanlı Mahalle Muhtarı Zeynep Yıldırım, Sorgun, Ortaköy, Yağcılar, Çivili, Çeki Durhasan, Fadıl, Kozbudaklar, Kayapa, Gedikören, İshaklar, Karaoğlanlar, Mürseller, Kocakavacık, Göynükbelen, Nalbant Köy, Karesi Köyü Dernek Başkanları ve Dağder Emek Şube Başkanımız Ahmet Çam, Dağder Orhaneli Temsilciliğinden Bülent Sungur ve Esat Ablay’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yerel yönetici katıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Ercan Özel Belediyenin Borcunu Açıkladı

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, belediyenin geçmiş dönemden devraldığı borç bilgisi…