Home GÜNCEL DAĞDER Ailesi İftarda Bir Araya Geldi

DAĞDER Ailesi İftarda Bir Araya Geldi

- Guncellenme Tarihi: 17 Nisan 2023 10:58
8 min read
DAĞDER Ailesi İftarda Bir Araya Geldi için yorumlar kapalı
0

Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi’ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DAĞDER), iftar programı düzenledi.

DAĞDER Genel Başkanlığınca düzenlenen aile iftarına; MHP Bursa Milletvekili Adayı Yaşar TÜRK’ün yanı sıra DAĞDER Yönetim Kurulu üyeleri, DAĞDER Şube başkanları, DAĞDER Temsilcilik yöneticileri ve DAĞDER’e hizmet veren emektar çalışanlar katıldı.

“Amacımız yöremize ve Bursamıza hizmet”

Salon DAĞDER’de tasavvuf müzikleri eşliğinde gerçekleştirilen iftar programının açılış konuşmasını yapan DAĞDER Genel Başkanı İsmail AYDOĞDU; rahmeti ve bereketiyle tüm insanlığı kuşatan Ramazan Ayı’nın manevi ikliminde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek;

“Göreve geldiğimiz andan itibaren DAĞDER’e ve yöremize hizmet etme noktasında var gücümüzle çalıştık. Çoğu kez ailelerimizi bile ihmal ettik. Kendi ailem ve eşim başta olmak üzere çalışma arkadaşlarımın kıymetli ailelerine özellikle eşlerine bizlere sabır ve tahammül gösterdikleri için yürekten teşekkür ediyorum. DAĞDER, sadece dağ yöresine yönelik değil bütün BURSA’ya hizmet etmeyi ilke edinmiş çatı bir kuruluş. Bizler, birlik ve beraberlik ruhuyla ‘Hemşerilik’ üst kimliğinde birleşerek insanımıza hizmet noktasında birbirine güvenen ve inanan, azmi ve kararlılığından zerre kadar ödün vermeyen gönül insanlarının yer aldığı bir gök kubbeyiz. 40 yıllık bir maziyi geride bırakırken her geçen yıl daha ilerisini amaçlayan, misyonumuza, geleceğimize ışık tutan vizyonumuza ve bizi biz yapan değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kaldık” şeklinde konuştu.

“Yöremizi her alanda en güçlü şekilde temsil etmeliyiz”

Aynı zamanda DAĞDER Yönetim Kurulu üyesi de olan MHP Bursa Milletvekili Adayı Yaşar TÜRK’ü ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduklarını vurgulayan AYDOĞDU; şunları söyledi:

“Gönlümüz ister ki dağ yöremizi temsilen daha fazla aday gösterilsin ve her bir adayımızda seçilebilir sıralamada olsun. Lakin Türkiye’nin siyasi dinamikleri, siyasetin kendi gerçekleri kısa vadede buna izin vermiyor. Uzun vadede ise bu durumu değiştirmek bizlerin yapacağı lobi faaliyetlerine bağlı. Dolayısıyla önümüzdeki dönemlerde bu durumu değiştirmek için daha sıkı çalışmalı yöremizi siyasi ve toplumsal hayatın her alanında güçlü bir şekilde temsil etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bugün bizleri yalnız bırakmayan MHP Bursa Milletvekili Adayımız ve Önceki Dönem Başkanımız Sayın Yaşar TÜRK’e, bu anlamlı programın gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Yönetim Kurulu Üyelerimize, katılımlarıyla bizleri onurlandıran DAĞDER İlçe Şube Başkanlarımıza ve kıymetli ailelerine teşekkür ediyoruz.”

DAĞDER Genel Başkanı İsmail AYDOĞDU ayrıca, Salon DAĞDER’in restorasyonunda gösterdikleri çaba ve verdikleri emek dolayısıyla Yönetim Kurulu Üyeleri Nurcan KARADAĞ ve Celal ATIŞ’a teşekkürlerini iletti.

“Birlikte olmaya mecburuz”

DAĞDER Genel Başkanı İsmail AYDOĞDU’dan sonra söz alan MHP Bursa Milletvekili Adayı Yaşar TÜRK, DAĞDER’in kuruluşundan bugüne dağ yöresinden binlerce insanın sorunlarını dile getirme ve çözüm önerileri geliştirme noktasında gözü kulağı olduğuna dikkat çekerek; “DAĞDER’in  gelişen ve her alanda lider ülke konumuna gelen Türkiye’mize paralel olarak gelişmesi ve ilkeleri çerçevesinde büyümeye devam etmesi zorunludur. Dolayısıyla bizler hangi görevde olursak olalım DAĞDER’e ve İnsanımıza çıkmaya devam edeceğiz. Yöremiz, eğitimden hayvancılığa kadar birçok alanda kenarda kıyıda kalmış, daha doğrusu bırakılmış. Bunun çok çeşitli sebepleri var elbet. Lakin geldiğimiz nokta itibarıyle geçmişi ısıtıp ısıtıp önümüze koymaktansa çözüm odaklı olmayan kısır tartışmaları bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Peygamber Efendimizin bir hadisinde ifade ettiği gibi ‘birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Dolayısıyla bizim birlikte olma mecburiyetimiz var. ” dedi.

Programın sonunda tüm üyeler tek tek kürsüye çıkarak duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Özellikle çocukların keyifli anlar yaşadığı program, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi…