Home GÜNCEL UYMSİB 2022 Yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

UYMSİB 2022 Yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

- Guncellenme Tarihi: 15 Nisan 2023 15:10
5 min read
UYMSİB 2022 Yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi için yorumlar kapalı
0

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin (UYMSİB) 2022 Yılı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) bünyesinde faaliyet gösteren Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin (UYMSİB),  2022 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı UİB Mavi Salon’da birlik üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

“2022’NİN AÇIKLARINI KAPATACAĞIZ”

Divan Başkanlığı’nı Özkan Kamiloğlu’nun yaptığı Genel Kurul’da konuşan UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Senih Yazgan, burada yaptığı konuşmada 2022 yılının pandemi, iklimsel zorluklar ve yaşanan diğer olumsuzluklar nedeniyle tüm dünyada zor bir yıl olarak gerçekleştiğini belirtti. Bu sebeplerle ülke genelinde ve birlik ihracatında beklenen rakamlara ulaşamadıklarını belirten Prof. Dr. Yazgan, “Ancak bu, süreklilik arz eden bir durum değil. Bu yılın geçtiğimiz aylarına baktığımızda 2022’nin açıklarını kapatacağız gibi görünüyor” dedi.

“YARALARIMIZI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ”

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve 11 ili etkileyen depremlerin ekonomik ve duygusal etkilerinin yanı sıra psikolojik etkilerinin de yaşandığını ifade eden Prof.Dr. Yazgan, “Ülke ihracatımıza önemli katkı sağlayan bölge üreticisinin işlerini tam olarak hala tam olarak işletememesi önemli bir sorun teşkil ediyor. Ancak her anlamda yaralarımızı hep birlikte saracağımıza olan inancımız tamdır” dedi.

“TARIMDA SÜREKLİLİK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Birlik olarak tarımsal faaliyetlerin sürekliliğinin sağlanması ve ülke ihracatının artması adına önemli çalışmalara imza attıklarını anlatan Prof.Dr. Yazgan, “Çeşitli ürünlerimizin yanı sıra Bursamızın önemli değeri siyah incirimizin dünya çapında tanıtılması adına gerçekleştirdiğimiz URGE çalışmalarımız ve beraberinde yürüttüğümüz projelerimizle birçok ülke pazarına ulaştık ve temaslarımız sürüyor. Bu konuda değerli desteklerinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda birliğimiz adına gerçekleştirilen tüm uluslararası fuarlara katılarak çalışmalarımızı ve ürünlerimizi anlatma, tanıtma fırsatı bulduk. Bu tür faaliyetlerimizi sürdürerek, tarımsal faaliyetlerde sürekliliğe ve gelişime katkı sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bursa Siyah İnciri’nin uluslararası alanda zihinlerde kalıcı olması adına ilgili herkes tarafından beğenilen bir logo tasarımı yaptıklarını belirten Prof.Dr. Senih Yazgan, şunları söyledi: “Günümüzün etkili iletişim araçlarından olan sosyal medyayı etkili kullanarak, çalışmalarımızı ve ürünlerimizi bu alanda da anlatmaya çalışıyoruz. Katıldığımız fuarlar kadar etkili oluyor. Bir yandan üretmeye bir yandan da bu tür çalışmalarımıza devam ederek, ülke ihracatımıza katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren: “Gemlik’in İki Markası Var; Zeytin ve TOGG”

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Arzu Şen Karata…