Home GÜNCEL Karacabey’den deprem bölgelerine yardım tırları gitmeye devam ediyor

Karacabey’den deprem bölgelerine yardım tırları gitmeye devam ediyor

- Guncellenme Tarihi: 13 Nisan 2023 16:00
4 min read
Karacabey’den deprem bölgelerine yardım tırları gitmeye devam ediyor için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediyesi, ‘asrın felaketi’ olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, afet bölgesine yardım tırlarını göndermeye devam ediyor.

Karacabey Belediyesi, depremin yaşandığı ilk günün sabahından itibaren yoğun bir organizasyon ile bölgeye hızlıca yardım malzemeleri ve teknik personel göndermiş ve bir yandan arama kurtarma faaliyetlerine, bir yandan da depremzedelere çeşitli yardımlar ulaştırmıştı. Belediye Başkanı Ali Özkan, yardım araçları göndermeye devam ettiklerini belirterek, geçtiğimiz gün afet bölgesine erzak ve içme suyu yüklenen 2 tırı daha yola çıkarttıklarını söyledi.

KADEME Yerleşkesinden çıkan 2 yardım aracıyla birlikte, Karacabey’den bölgeye gönderilen toplam yardım aracı sayısı 55‘e ulaştı. Bu yardımların Karacabey Belediyesi’nin koordinasyonda eşleştirildiği Hatay’ın Belen ilçesine götürüleceği kaydedildi.

Devlet-millet iş birliğiyle yaraları birlikte sarıyoruz

Karacabey Belediyesi Kademe Yerleşkesinde yüklenen tırlar, son kontrollerin ardından yola çıktı. Başkan Özkan burada yaptığı açıklamada, “Maalesef ülkemizde asrın felaketini yaşadık. Birçok vatandaşımızı kaybettik. Büyük bir yıkım gerçekleşti. Bu deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlara bir kez daha cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz. Türk milleti, devlet ve millet çerçevesi içerisinde bu bölgede mağdur olan vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gayret gösteriyor. Şimdiye kadar 53 yardım tırı gönderdik, bugün de 54. ve 55. yardım tırlarını uğurlamak için buradayız. Mübarek Ramazan ayındayız. Başkan yardımcılarımız, arkadaşlarımız gidecekler orada erzaklarımızı inşallah dağıtacaklar. Bir daha böyle bir felaketi inşallah cenabı Allah göstermez. Kaptanlarımıza hayırlı yolculuklar diliyoruz” dedi.

Öte yandan, Karacabey Belediyesi tarafından AFAD koordinesi ile bölgeye gönderilen tırların Hatay’ın Belen ilçesinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı kaydedildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

İnegöl Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Salı günü yapıldı. 9 gündem ve bir il…