Home GÜNCEL Karacabey’de özel çocuklardan Başkan Özkan’a özel ziyaret

Karacabey’de özel çocuklardan Başkan Özkan’a özel ziyaret

- Guncellenme Tarihi: 5 Nisan 2023 11:00
3 min read
Karacabey’de özel çocuklardan Başkan Özkan’a özel ziyaret için yorumlar kapalı
0

Karacabey’de, Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında Yaşameli Rehabilitasyon Merkezi öğrenci ve velileri Belediye Başkanı Ali Özkan’ı makamında ziyaret etti. Eğitmenler eşliğinde gerçekleşen ziyarette Başkan Özkan misafirleri ile yakından ilgilendi, başkanlık koltuğuna oturmak isteyen çocukları da kırmadı.

Yaşameli Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ümran Subaşı ziyarette yaptığı konuşmada, “Otizmliler çok iyi duyuyor ve görüyorlar ama bizlere tepki veremiyorlar. Biz, kurumumuzda farklı eğitimler yapıyoruz, tek düzey eğitimle gitmiyoruz. Bireye göre çalışıyoruz. Sosyal etkinliklere de çok önem veriyoruz. Onların sosyalleşmesi ve buraya gelip bu koltuklara oturması gerçekten çok büyük olay. Bunun için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Ülkemiz örnek oluyor

Belediye Başkanı Ali Özkan da yaptığı açıklamada, “Sosyal devlet anlayışı çok daha büyük önem kazandı. Özel destek gereken insanlarımız, devletimizin destekleri ile artık daha değerli hissediliyor. Hem aileleri hem de toplum tarafından olması gereken, çağdaş devletlerde yapılması gereken bir çalışma bu. Türkiye bu noktada birçok ülkeye örnek oluyor. Karacabey Belediyesi olarak, özel çocuklarımızın sosyalleşmesi anlamında üzerimize neler düşüyorsa, imkanlar çerçevesinde yapmaya çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi spor salonumuza götürüyoruz. Çeşitli etkinliklerde beraber olup, onlarla güçlü bir iletişim sağlıyoruz. Ayrıca beslenme alışkanları noktasında ailelerin çocuklarına örnek olması gerekiyor. Pandemiyi yaşadık, doğal hayatın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Doğal ve sağlıklı beslenmemiz gerekiyor, kendimizi ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerekiyor, daha dirençli vücuda sahip olmamız gerekiyor. Yaptığınız örnek çalışmalardan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

‘İyilik’ Engelleri Aşıyor

Yıldırım Belediyesi, ‘İyilik Hareketi’ kapsamında gençleri, Engelsiz Yaşam Okulu’ndaki öze…