Home GÜNCEL Karacabey Belediyesi depremzedelerin yanında

Karacabey Belediyesi depremzedelerin yanında

- Guncellenme Tarihi: 29 Mart 2023 15:07
3 min read
Karacabey Belediyesi depremzedelerin yanında için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediyesi, ilçede bulunan depremzede ailelere yardımlarını aralıksız sürdürüyor. İlçeye yerleşen 300’ü aşan aile için temel ihtiyaçlar konusunda hizmet sağlayan Karacabey Belediyesi, bir yandan deprem bölgesine bir yandan da ilçedeki depremzedelere yardımcı oluyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, yaşanan afetin ardından yaraların sarılması için çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Özkan bu kapsamda bir taraftan deprem bölgesinde süren çalışmalara destek verdiklerini belirterek, “Asrın felaketi olarak tabir edilen depremin ardından, ilk günden itibaren teknik personel, ekipman, araç yardımlarının yanı sıra gıda, erzak, hijyen, malzeme, şarj üniteleri ile konteynır, tüp, soba ve çeşitli yaşamsal ihtiyaçlarla dolu 53 tırı deprem bölgesine ulaştırdık. Bunun yanında, ilçemize gelen depremzedeler için de bir organizasyon kurduk ve hepsine özellikle gıda, hijyen paketleri olmak üzere ihtiyaçlarına göre kıyafet ve ev eşyası için destekte bulunduk. Ben de eşimle birlikte çoğu depremzedeyi yeni yaşam alanlarında ziyaret ettim. Ve onlarla olan temasımızı sürdürmeye çalışıyoruz” dedi.

Destekler devam edecek

Devletin hem deprem bölgesinde hem de depremzedelerin gittikleri yerlerde de yanında olduğunu belirten Özkan, “Bizler, ilçemizde Kaymakamlık, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile birlikte kenetlenerek tüm ailelere ulaştık. Toplamda 311 aileyi ilçemizde ağırlıyoruz. Gelip dönenler oldu, şehir değiştirenler oldu, bu zamana dek 1075 kişiye yardımcı olduk. Bu yardımcı olduğumuz kişilerin öyle tek seferlik değil, düzenli olarak erzak kolisi ve çeşitli ihtiyaçlarını aralıklarla karşılıyoruz. Günlük tüm depremzedelerimiz için ekmek gibi rutin hizmetler ve ayrıcalıklarımız var. Her anlamda onların yanındayız” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…