Home GÜNCEL Nilüfer Kent Tiyatrosu 27 Mart Dünya Tiyatro Günü

Nilüfer Kent Tiyatrosu 27 Mart Dünya Tiyatro Günü

- Guncellenme Tarihi: 23 Mart 2023 15:46
6 min read
Nilüfer Kent Tiyatrosu 27 Mart Dünya Tiyatro Günü için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Kent Tiyatrosu, “27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ”’nde bu yıl ikincisini düzenleyeceği ‘TİYATRO KONUŞMALARI’nda kendilerini tiyatroya adayan değerli isimler ve akademisyenleri tiyatro meraklıları ile buluşturacak.

NKT’nin Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban bu yıl yapılacak 27 Mart Tiyatro Konuşmalarında; konuklarıyla birlikte yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, felaket sonrası sanat, insan, göç hareketleri ve yüzyıllar boyunca yaşanmış çok büyük depremlerin ardından sanatın değişimi, insana ve doğaya etkisi, desteği konularını gündeme taşıyor. “27 Mart, baharın gelişi olmalı, döngüde kışı geride bırakmak, bahara teslim olmak, baharın yaralarımızı sarmasına zaman tanımak. Sanat geleceğe güven inşa etmeli, baharı getirmeli; baharın hep geleceğini haber etmeli.” diyor.

 “Pusulamı kaybettim. Şimdi nerede durmalıyım, hangi yöne yürümeliyim. Aklımdan geçen soru… Bu kadar büyük bir yıkımın enkazında nereye yürümeliyim. Hiçbir dünyayı örselemeden, uyuyanlarımızı uyandırmadan, geriye kalanlarımızı enkazdan nasıl çıkartırız.

27 Mart baharın gelişi olmalı. Döngüde kışı geride bırakmak, bahara teslim olmak, baharın yaralarımızı sarmasına zaman tanımak… Sanat geleceğe güven inşa etmeli.

Baharı getirmeli; baharın hep geleceğini haber etmeli.

Doğayla barışacağımız, ona saygı duyacağımız bir dünya var. Eve geri dönme zamanı. Yüzyıllar sürecek bir geri dönüş… Yolda ya yok oluruz ya da kavuşuruz. Kovulmadığımız, kibirle terk ettiğimiz yuvamıza geri dönmek…

Bunu konuşmalı, bunu anlatmalıyız.

Murat Daltaban, Mart 2023 “

Tiyatro Konuşmaları’nın ilk oturumunda Doç Dr. Süreyya Karacabey ve sanat tarihçisi, akademisyen Osman Erden Nâzım Hikmet Kültürevi’nde saat 14.00’de başlayacak etkinlikte katılımcılarla “Felaket Sonrası Sanat” üzerine konuşacak.

Nâzım Hikmet Kültürevi’nde saat 16.00’da başlayacak Tiyatro Konuşmaları’nın ikinci oturumunda ise Galatasaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji, Genel Sosyoloji Ve Metodoloji  Öğr.Gör. Nazlı Ökten Gülsoy ve Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban“Dünyanın Trajedisi” konusunda söyleşi gerçekleştirecek.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Nilüfer Kent Tiyatrosu yeni sezon oyunlarından ‘Bir Kumarbazın Ölüm Kılavuzu’ isimli oyunu da, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde saat 20.30’da ücretsiz olarak sahneleyecek.

Dünya Tiyatro Günü ‘Tiyatro Konuşmaları’ kapsamında, 28 Mart tarihinde Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun Mitos Boyut Tiyatro Yayınları iş birliğiyle gerçekleştirdiği ‘Oyun Yazma Programı 2022’nin yürütücüsü Doç Dr. Süreyya Karacabey ve yazarları Aslı Ekici, Semiha Sara ve Ezgi Uzundemir ile oyun yazma sürecini konuşacaklar

28 Mart’taki bu son panel de Nâzım Hikmet Kültürevi’nde saat 14.00’da başlayacak.

Tüm Paneller NKT’nin youtube kanalından canlı yayınlanacaktır.

youtube.com/@NiluferBelediyesiKentTiyatrosu

Panellere katılım için “0224 413 5742” numaralı telefondan rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Oyun, 27 Mart Dünya Tiyatro günü kapsamında ücretsiz sahnelenecektir.

Oyunu izlemek için “bilet.nilufer.bel.tr” adresinden yerinizi alabilirsiniz.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a Düğün Salonu

Kestel Belediyesi tarafından Gölcük ve Ümitalan Mahallelerinde tamamlanan düğün salonları …