Home GÜNCEL GESİAD Deprem Bölgesine Çocuk Oyun Parkları Kuracak

GESİAD Deprem Bölgesine Çocuk Oyun Parkları Kuracak

- Guncellenme Tarihi: 20 Mart 2023 13:45
4 min read
GESİAD Deprem Bölgesine Çocuk Oyun Parkları Kuracak için yorumlar kapalı
0

Bursa Genç Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Başkanı Murat Kaya, 6 Şubat’ta ve sonrasında yaşanan ve Türkiye’yi yasa boğan depremlerde yaraların sarılmasına destek vermek amacıyla 11 ilin Genç Sanayici ve İş İnsanları Derneği başkanları ile Gaziantep ve İskenderun illerine ziyaretlerde bulunarak, bölgedeki iş yaşamının, üretim ve istihdamın sürmesi adına önemli temaslarda bulunduklarını belirtti.

Deprem bölgesinde TÜRKONFED tarafından kurulan konteyner kentler ve yaşam merkezlerindeki çocuk oyun parkları yapımının GESİAD tarafından gerçekleştirileceğini söyleyen Kaya, 11 ilin genç sanayici derneklerinin başkanları ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyaretlerde Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Başkanı Cihan Koçer ve İskenderun Genç İs İnsanları Derneği (İSGİAD) Başkanı Gökhan Gökten’le bir araya gelerek, bölgedeki durum hakkında bilgiler alarak, destek amaçlı işbirliklerini masaya yatırdıklarını dile getirdi.

Yaşanan depremler, can ve mal kayıpları nedeniyle Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini ifade eden Murat Kaya, “Bu zorluğu bir nebze olsun paylaşabilmek, hafifletmek adına deprem bölgesine bir ziyaret gerçekleştirdik. 11 ilimizin Genç İş İnsanları Derneği Başkanı ile birlikte Gaziantep İlimiz ve İskenderun İlçemizin dernek başkanları ile bir araya gelerek, kendileri ile gerek iş hayatı gerekse de üretim açısından yaşadıkları zorlukların atlatılması adına neler yapabileceğimiz konusunda fikir alışverişlinde bulunduk” dedi.

GESİAD Başkanı Murat Kaya, bölgede yaşamın bir an önce doğal seyrine kavuşabilmesinin en önemli şartlarından birinin ekonomik hayatı düzene sokmak olduğunu belirterek, “Şu anda afet bölgesinden şehrimize gelen kardeşlerimiz hepimizin misafiridir. Ancak bu insanların devletin imkanları doğrultusunda en kısa sürede yaşadıkları bölgelere dönerek, orada işlerini ve yaşamlarını sürdürmeleri, kendileri ve şehirlerinin geleceği açısından çok önemli. Bizler bölge başkanlarımıza ve yöneticilerine tesislerimizi kendi üretim alanları gibi kullanabileceklerini belirttik. Orada yaşamın normal seyrine dönebilmesi için olduğu gibi ekonomi çarklarının işleyişi için de elimizden gelen her türlü desteği vermeye açığız. Bizler bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde en kısa sürede atlatacağımıza inanıyor ve tersine bir göçü tekrardan başlatacağımızı düşünüyorum. Bu yaraları birlikte el birliği ile saracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…