Home GÜNCEL Karacabey’den 51. yardım tırı yola çıktı

Karacabey’den 51. yardım tırı yola çıktı

- Guncellenme Tarihi: 24 Şubat 2023 15:35
4 min read
Karacabey’den 51. yardım tırı yola çıktı için yorumlar kapalı
0

Karacabey’den deprem bölgelerine gönderilen yardımlar, hayırseverlerin de desteğiyle artarak devam ediyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, önceki gün deprem bölgesine çıkacak 51. yardım aracını uğurladı. Özkan burada yaptığı açıklamada, “Yaraları sarmak için devlet-millet iş birliği halinde, herkes cansiperane çalışıyor. Bu noktada gayret gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Karacabey’imizde de vatandaşlarımız bu yaraların sarılması noktasında ellerinden gelen gayreti azami bir şekilde gösteriyor. Karacabey Belediyesi olarak, şimdiye kadar 50 aracın bölgeye aktarılmasına vesile olduk. Bugün de bir tır ile iki adet konteynır ve Bursa AFAD’tan yüklenecek malzemeler Kahramanmaraş’a gidecek. Allah’ın izniyle bu konteynırların teminini sağlayan ve hayır olarak bölgeye gönderen KARKUM LTD şirketi sahibi Saadettin Yıldırım’a teşekkür ediyoruz. Karacabeyli hemşerimize ve Bursa AFAD’tan yüklenecek malzemelerin teminini yapan, onları bağışlayan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

Herkes seferber oldu

Başkan Özkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz gibi bir taraftan afet bölgesinden şehrimize gelen hemşerilerimiz var, yaklaşık 500 kişiyi geçti. Birçok vatandaşımız da ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyasına katılarak evlerini tahsis ettiler deprem bölgesinden ilçemize gelen vatandaşlarımıza. Hemşerilerimizin yanı sıra biz de Karacabey Belediyesi olarak kaymakamlıkla birlikte, kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte, koordineli bir şekilde üzerimize düşen görevleri yapmaya gayret ediyoruz. Bu noktada seferber olan, katkı sağlayan, hayır yapan, emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu iki adet konteynırı Kahramanmaraş’a götürecek kaptan arkadaşa da hayırlı yolculuklar diliyoruz” diye konuştu.

Çok yönlü destek

Öte yandan Karacabey Belediyesi, afetin ardından çok kısa sürede hem teknik personel hem araç hem de yardım malzemeleri ile bölgeye her yönüyle yardıma koştu. Bunun yanında Karacabey Belediyesi, Karacabey’e ulaşan depremzedelerin de temel ihtiyaçlarını karşılamak için kurduğu organizasyon ile bu zamana dek yüzlerce kişinin gıda, hijyen ve kıyafet gibi ihtiyaçlarını karşıladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…