Home GÜNCEL Mezarını kazmış çaresizce bekliyorlardı! 258 saat sonra kurtarılan Neslihan’ın ailesi sevince boğuldu

Mezarını kazmış çaresizce bekliyorlardı! 258 saat sonra kurtarılan Neslihan’ın ailesi sevince boğuldu

- Guncellenme Tarihi: 17 Şubat 2023 10:26
6 min read
Mezarını kazmış çaresizce bekliyorlardı! 258 saat sonra kurtarılan Neslihan’ın ailesi sevince boğuldu için yorumlar kapalı
0

Kahramanmaraş’ta depremden 258 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarılan 30 yaşındaki Neslihan Kılıç’ın ailesi sevince boğuldu. Eniştesi Neslihan Kılıç’ın mezarının kazılıp beklediklerini belirttikten sonra bugün yaşanan inanılmaz kurtuluş umutları yeniden yeşertirken, genç kadının eşi ve 2 çocuğunun binanın enkazında olduğu belirtildi. Kılıç’ın babası Cuma Yalçınöz, “İnşallah onlar da çıkar. Ben herkesin kurtulmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Eniştesi Neslihan Kılıç’ın mezarının kazılıp beklediklerini belirttikten sonra bugün yaşanan inanılmaz kurtuluş umutları yeniden yeşertti.

Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 ve Elbistan’da 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremler nedeniyle şehirde bulunan binaların büyük bir kısmı yıkıldı. Depremlerin ardından Kahramanmaraş’a çok sayıda arama kurtarma ekibi ve yardım görevlisi geldi.

11 GÜNÜN SONUNDA KURTARILDI

Şehirde 11 günün sonunda arama kurtarma çalışmalarında sona yaklaşıldı. Ebrar Sitesi enkazında çalışmalarını sürdüren Bursa AFAD, UMKE ve JAK ekipleri bir ses geldiğini duyması üzerine yoğunlaştı. Yapılan çalışmalar sonucunda 30 yaşındaki Neslihan Kılıç’a ulaşıldı.

MEZARINI KAZIP BEKLİYORLARDI

Dün gazetecilere açıklamalarda bulunan Neslihan Kılınç’ın eniştesi Muhammed Ali Kılınç, “Depremde burada değildim yurtdışındaydım. 3’üncü günü geldim. 10’uncu gün bitmek üzere herhangi bir sonuç alamadık. Umut ışığı yok. Kardeşim Serdar Kılınç uzman çavuştu. Suriye’de görevliydi. Çocuklar hasta olduğu için izne geleli 10 gün olmuştu.” demişti. Eniştesi Neslihan Kılıç’ın mezarının kazılıp beklediklerini belirttikten sonra bugün yaşanan inanılmaz kurtuluş umutları yeniden yeşertti.

“SAĞ SALİM ÇIKACAĞINA İNANIYORDUM”

Depremden 258 saat sonra mucizevi bir şekilde enkaz altından kurtarılan Neslihan Kılıç’ın eşi Serdar ile çocukları 5 yaşında Azra ve 2 yaşındaki Alya Dua Kılıç’ın da binanın enkazında olduğu öğrenildi. Günlerdir Ebrar Sitesi önünde kızı, damadı ve torunlarından gelecek umutlu haberi bekleyen Neslihan Kılıç’ın babası Cuma Yalçınöz, “Kızım ev hanımıydı. Sağ salim çıkacağına inanıyordum, içimden geçiyordu. Eşi Serdar Kılıç, kızları Azra Kılıç ve Alya Dua Kılıç hala enkaz altında. İnşallah onlar da çıkar. Ben herkesin kurtulmasını istiyorum.” dedi.

“HİSLERİMİ KELİMELERLE İFADE EDEMİYORUM”

Neslihan Kılıç’ın ağabeyi Yusuf Yalçınöz ise, “Şu an hissettiklerimi anlatamam. Hislerimi kelimelerle ifade edemiyorum. Şükürler olsun. Allah’ım enkaz altında kalanlara can verip çıkmayı nasip etsin.” diye konuştu.

“GENEL DURUMU İYİ”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Doktora Öğretim Üyesi Muhammed Semih Gedik, Kılıç’ın genel durumunun iyi olduğunu ve sıvı desteği verilerek diyaliz tedavisine başlayacaklarını söyledi. Hastanın konuşabildiğini ve yakınlarını sorduğunu ifade eden Muhammed Semih Gedik, “Hastamız depremin 258’inci saatinde enkaz altından çıkarıldı. Ambulansla bize geldikten sonra ilk müdahalesini yaptık. Soğuk bir ortamda kaldığı için ısı tedavisiyle başladık. Kendisinin acil diyaliz endikasyonu var. Bunun için hastamızı yoğun bakıma alarak diyalize alacağız. Takip ve tedavisi devam ederken Ankara Şehir Hastanesine sevk etme durumumuz var. Bu duruma ilerleyen saatlerde karar vereceğiz. Kendisinin genel durumu iyi, acil ameliyatlık bir durumu yok. Gerekli müdahaleleri yapıldı. Kendisi adını söylüyor, ailesini sordu ve bilinci açık.” dedi.

Kaynak: sondakiak.com, İHA
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…