Home GÜNCEL Cemil Aydın: ‘0.50 emsal artışı kentsel dönüşüm değil yapısal dönüşüm ortaya çıkarmıştır’

Cemil Aydın: ‘0.50 emsal artışı kentsel dönüşüm değil yapısal dönüşüm ortaya çıkarmıştır’

- Guncellenme Tarihi: 16 Şubat 2023 13:24
4 min read
Cemil Aydın: ‘0.50 emsal artışı kentsel dönüşüm değil yapısal dönüşüm ortaya çıkarmıştır’ için yorumlar kapalı
0

Geçmiş dönem MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın, Bursa’da yaşanabilecek olası deprem tehlikesine ve nedenlerine dikkat çekti. ‘0.50 emsal artışı kentsel dönüşüm değil yapısal dönüşüm ortaya çıkarmıştır’ diyen Aydın, yerel yönetimlerin bu konuyu ivedilikle değerlendirmeye alması gerektiğini söyledi.

0.50 emsal artışı ile birlikte binaların yükseklikleri artırılırken diğer alan ve hizmetlerin göz ardı edildiğini dile getiren Cemil Aydın şunları söyledi:

‘0.50 emsal artışı kentsel dönüşüm değil yapısal dönüşüm ortaya çıkarmıştır.

4-5 katlı binalar yüksekliklerini arttırırken alt yapı aynı kalmış, yollar aynı şekilde mevcudiyetini korumuş, atık su sistemi aynı kalmış, okul ve sağlık tesisleri ihtiyaçları artmış, park ve sosyal donatı alanları gereksinimi baş göstermiştir.

Parsel bazlı dönüşümden, büyük ölçekli ada bazlı ve de şehirlerin dönüşümüne geçmenin maddi ve fiziki şartlarını oluşturmak gerektiğini maalesef yaşanan deprem dolayısıyla görmüş bulunmaktayız.’

Aydın, konu hakkında mevcut yerel yönetimlere de çağrı yaptı:

Danıştay Altıncı Dairesinin Bursa’daki yapısal dönüşüm projelerine verdiği iptal kararındaki gerekçeler yerel yönetimler tarafından göz ardı edilmemelidir.

Gelinen durum itibariyle;

Yapısal dönüşüm yerine “Kentsel Dönüşüm” şarttır.

Bursa’da yaşanması olası bir depremde çok sayıda kaybın önüne geçilmesinin ancak yaşama geçirilecek çalışmalarla mümkün olabileceğini ifade eden geçmiş dönem MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın, bu unsurları da tek tek sıraladı:

Afet bilinci, yapı stoku, fay etüdü ve analizi, zemin etüdü, kolon kesimi, statik proje, yapı denetimi, yapı taraması, mühendislik hizmeti, fay hatlarının imar uygulama planlarına işlenmesi, imar affı, kentsel dönüşüm, emsal artışı, işsiz genç inşaat mühendisleri…

Bu ve buna ilişik diğer konular ivedilikle yerel yönetimlerin ana gündem maddeleri olarak ihtisas komisyonları, meclis ve başkanlık makamlarınca değerlendirmeye alınmalıdır.

Vakit yok, başka Bursa yok.’

Görevden el çektirilen eski belediye başkanı Recep Altepe, görevde olduğu 2015 yılında kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçebilmesi için Büyükşehir olarak yüzde 0.50 emsal artışı sağladıklarını söylemişti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüfer’de Hıdırellez Coşkusu Yaşandı

Nilüfer’de baharın müjdecisi  hıdırıllez, renkli etkinliklerle kutlandı. Nilüfer Belediyes…