Home GÜNCEL Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı tutuklandı

Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı tutuklandı

- Guncellenme Tarihi: 8 Şubat 2023 17:15
4 min read
Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı tutuklandı için yorumlar kapalı
0

Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde tetikçi Eray Özyağcı, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Özyağcı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Özyağcı’yla birlikte tutuklu sayısı 19’a yükseldi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Cinayetin ardından başlatılan soruşturma kapsamında çok sayıda kişi tutuklanırken, geçtiğimiz günlerde kritik bir gelişme yaşandı.

YURT DIŞINA ÇIKMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Uzunköprü, 6 Şubat’ta Yunanistan’a kaçmaya çalışırken Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde Jandarma ekiplerince yakalandı.

ERAY ÖZYAĞCI TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Eray Özyağcı, adliyeye sevk edildi. Eray Özyağcı, soruşturmayı yürüten cumhuriyet başsavcısı vekiline ifade verdikten sonra “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Özyağcı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TUTUKLU SAYISI 19’A YÜKSELDİ

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında, aralarında olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen “Dodo” lakaplı Doğukan Çep, Emre Yüksel ve Tolgahan Demirbaş, avukat S.Ö. ve iki özel harekat polisinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tutuklanmıştı. Emre Yüksel hakkında sosyal medyada ve bazı mecralarda MHP genel başkan yardımcısının özel kalemi olduğu ileri sürülmüştü ancak bu iddialar MHP tarafından yalanlanmıştı.

SİNAN ATEŞ KİMDİR?

2019 yılında Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Sinan Ateş İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde MHP yönetiminden yana tavır alarak gidenleri sert bir dille eleştirmişti. Sinan Ateş 2 Nisan 2020 tarihinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin isteği ile genel başkanlık görevinden istifa ederek Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde çalışmaya başladı. Sinan Ateş evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kayna: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …