Home GÜNCEL BİLDEF Depremin Yaralarını Sarmak İçin Çalışıyor

BİLDEF Depremin Yaralarını Sarmak İçin Çalışıyor

- Guncellenme Tarihi: 8 Şubat 2023 14:42
3 min read
BİLDEF Depremin Yaralarını Sarmak İçin Çalışıyor için yorumlar kapalı
0

Bursa’da faaliyet gösteren 35 hemşeri derneğini tek çatı altında toplayan Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) 10 ilimizi sarsan ”yüzyılın felaketine” karşı adeta teyakkuz haline geçti.

BİLDEF Yönetim Kurulu, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde yaşanan deprem afetinde etkilenen bölgelere yardımda bulunmak için kolları sıvadı. BİLDEF bünyesinde oluşturulan
Koordinasyon Kurulu, afet bölgesindeki her türlü koordinasyonu ve iletişimi sağlamak için yoğun mesai harcıyor.

BÖLGEYE 9 TIR

YARDIM GÖNDERİLDİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan BİLDEF Genel Başkanı Ramazan Alp, ”Böylesine büyük afetlerde iletişim kanallarının açık olması hayati önem taşımaktadır. Bundan dolayı da BİLDEF olarak oluşturduğumuz Koordinasyon Kurulumuz ile deprem bölgesi ve ülkemizin diğer şehirleri arasında koordinasyonun sağlanması adına köprü olmaya çalışıyoruz. Ayrıca federasyonumuzun üyesi olan Bursa Adıyamanlılar Derneği’in organizasyonuyla Adıyaman’a 6, Malatya’ya da 3 yardım TIR’ı yolladık. Şu zamana kadar bölgeye 10 bin battaniye, bin mont, bin ayakkabı, hijyen ve gıda malzemeleri ile her türlü giyim malzemesi gönderdik. Soğuk kış günlerinde deprem bölgesinde meydana gelecek ihtiyaçların giderilmesi noktasında var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Birlik olursak, yaralarımızı çok daha çabuk sararız. BİLDEF ailesi olarak hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalan afetzedelere de geçmiş olsun dileklerimizi iletir, her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini isteriz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…