Home GÜNCEL Türkiye’de 5 Milyon Öğrenci Ücretsiz Yemek Hizmetinden Faydalanacak

Türkiye’de 5 Milyon Öğrenci Ücretsiz Yemek Hizmetinden Faydalanacak

- Guncellenme Tarihi: 31 Ocak 2023 11:08
6 min read
Türkiye’de 5 Milyon Öğrenci Ücretsiz Yemek Hizmetinden Faydalanacak için yorumlar kapalı
0

Millî Eğitim Bakanlığının uygulamaları kapsamında ücretsiz yemek hizmetinden yararlanan öğrenci sayısı her geçen gün artıyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren anaokulu ve ana sınıfında eğitim gören tüm öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti sağlanacak.

Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için sosyal politikalarla öğrencileri desteklemeye devam ediyor. Şartlı eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkânına, ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara kadar çok sayıda proje, kararlı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından taşımalı öğrencilere yönelik sağlanan ücretsiz yemek uygulamasının kapsamı genişletildi. Ücretsiz yemek uygulaması kapsamında 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren anaokulu ve ana sınıfındaki tüm öğrencilere de ücretsiz yemek hizmeti sağlanacak. Bu sayede 81 ilde ücretsiz yemek hizmetinden yararlanan öğrenci sayısı 1,8 milyondan 5 milyona yükselecek.

Bursa’da taşımalı eğitim kapsamında ücretsiz yemek hizmetinden yararlanan öğrencilerle birlikte okul öncesinde eğitim gören 40 bin 645 öğrenci de 6 Şubat’tan itibaren ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak. Yürütülen çalışmalar kapsamında Bursa’da toplam 70 bin öğrenci ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde öğrencilere yönelik başlatılan ücretsiz yemek uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür şunları söyledi: “Millî Eğitim Bakanlığımızın liderliğinde, öğrencilerimizin eğitime erişimini artırmak ve öğrencilerimizin eğitim öğretimlerini en iyi şartlarda sürdürebilmelerini sağlamak için çalışmalarımızı tüm hızıyla yürütüyoruz. Yarınlarımızın ümidi evlatlarımızı; vatanını ve milletini seven, aklın ve bilimin ışığında millî ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek üzere özveri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin evlatlarına eğitim alanında hizmet eden bizler, “Türkiye Yüzyılı Eğitimin Yüzyılı Olacak” bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

Gür, “Kentimizde taşımalı eğitim kapsamında 30 bine yakın öğrencimiz ücretsiz yemek hizmetinden yararlanıyor. Bakanlığımızca ücretsiz yemek uygulamasının kapsamı genişletilerek anaokulu ve ana sınıfındaki tüm öğrencilerimiz de bu kapsama dâhil edildi.  İkinci dönemin başlayacağı 6 Şubat tarihinden itibaren okul öncesi eğitim gören öğrencilerimize de ücretsiz yemek imkânı sağlayacağız. Bu kapsamda Bursa’da toplam 70 bin öğrencimiz ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak. Öğrencilerimizin faydalanacağı ücretsiz yemek uygulaması kapsamında meslek liselerimiz de bu süreçte görev alacaklar. Okullarımızda döner sermaye kapsamında öğrencilerimiz tarafından hazırlanan yemekler, beslenme desteği olarak öğrencilerimize ücretsiz sunulacak. Meslek liseli öğrencilerimiz bu kez okul öncesinde eğitim gören kardeşleri için üretecekler. Eğitim içi bu dayanışma ve iş birliği bizleri de ziyadesiyle memnun etmektedir. Öğrencilerimize ücretsiz yemek imkânının sağlanması noktasında başta Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer olmak üzere emeği geçenlere öğrencilerim adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …