Home GÜNCEL Cezayir’de çöldeki bazı bölgelere kar yağdı

Cezayir’de çöldeki bazı bölgelere kar yağdı

- Guncellenme Tarihi: 25 Ocak 2023 12:28
2 min read
Cezayir’de çöldeki bazı bölgelere kar yağdı için yorumlar kapalı
0

Cezayir’in güneybatısındaki bazı çöl bölgeler ender görülen kar yağışıyla beyaza büründü. Kar yağışı bölge halkında sevince yol açarken, sosyal medya platformları, bölgedeki kar yağışını gösteren fotoğraf ve görüntülerle doldu.

Cezayir’de Beşar Valiliğinin sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraf ve görüntüler sıra dışı bir tablo sundu. Yoğun kar yağışının etkili olduğu bölgede bazı çöl alanları ve kum tepelerinin beyaza büründüğü görüldü.
Yerel basına göre, Fas sınırındaki Beşar kentine en son 2012’de kar yağmıştı.

HALK SEVİNCE BOĞULDU

Kar yağışı bölge halkında sevince yol açarken, sosyal medya platformları, bölgedeki kar yağışını gösteren fotoğraf ve görüntülerle doldu. Cezayir Meteoroloji Dairesine göre, bu gece ülkenin güneyindeki Gardaya eyaleti başta olmak üzere diğer çöl bölgelerinde de kar yağması bekleniyor.

3 YILDIR KURAKLIK YAŞANIYORDU

Meteoroloji Dairesi, daha önce, Beşar kentinde deniz seviyesinden 800 ila 1000 metre yükseklikteki alanlarda kar yağışı uyarısı yapmıştı. Kış mevsiminin başından bu yana Cezayir’in kuzey bölgeleri fırtınalı soğuk hava dalgası altına girerken, birçok kent ve köy yolu da kar yağışı nedeniyle kapandı. Ülkede 3 yıldır kuraklık nedeniyle baraj, yer altı suları ve nehir seviyelerinde ciddi düşüş yaşanıyordu.

Kaynak: sondakika.com, AA

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…