Home GÜNCEL Yunus Aydın: ‘Yeni boyahanelere karşı platform oluşturacağız, gerekirse protesto ve eylemler yapacağız’

Yunus Aydın: ‘Yeni boyahanelere karşı platform oluşturacağız, gerekirse protesto ve eylemler yapacağız’

- Guncellenme Tarihi: 24 Ocak 2023 15:37
4 min read
Yunus Aydın: ‘Yeni boyahanelere karşı platform oluşturacağız, gerekirse protesto ve eylemler yapacağız’ için yorumlar kapalı
0

Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, Kestel ve Gürsu’da açılmak istenen yeni boyahanelere karşı platform oluşturacaklarını, bu konudaki kararlılıklarını sürdüreceklerini söyledi. OSB’lerin vakit geçirilmeden şehir dışına taşınması gerekliliğini de vurgulayan Aydın, rantın bir kenara bırakılmasını ve Bursa’ya hizmetin amaç edinilmesi gerektiğini dile getirdi.

‘Gürsu ve Kestel yok olmaya doğru gidiyor’

‘Tarımla barışık bir sanayi istiyorum’ sözleriyle Kestel ve Gürsu’da açılmak istenen yeni boyahanelere karşı olduklarını dile getiren Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın ‘Yeni boyahane kurmak isteyenlere karşı bir platform oluşturacağız. Bu uğurda gerekirse her türlü eylem ve engelleme girişiminde bulunacağız. Bunun yapılmaması durumunda Gürsu ve Kestel yok olmaya doğru gidiyor. Bursa’da boyahaneye değil, temiz havaya, toprağa ve suya ihtiyacımız var’ dedi.

‘Taraftar Olmayı Bırakıp Aklı Kullanma Zamanı’

‘Taraftar olmayı bırakıp aklı kullanma zamanı’ diyen Aydın, ‘Taraftar olma konusunda maalesef insanlarımız kendine yakın veya kendi siyasi düşüncesine yakın insanların yanlış kararını alkışlama hastalığı bu toplumun genelinde var. Yanlışa yanlış diyebilmemiz lazım. İster iktidar ister muhalefet fark etmez. Yanlış bir şey yönünde karar alma eylemi doğarsa, hep beraber yanlışa yanlış diyebilmek gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

‘Platform için çalışmalarımız başladı’

Platformun hayata geçirilmesine dair çalışmalarının başladığını söyleyen Yunus Aydın ‘Ziraat Odası Başkanı’yla görüştük. Gürsu’da sivil toplum örgütleriyle görüşüyorum. Kestel’de yine aynı şekilde sivil toplum örgütleriyle görüşeceğim. Gerek duyulursa valilik ve bakanlığa da gitmeyi planlıyoruz. Gerekirse protesto ve eylemler yaparak bu platformu hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Dileğimiz, bu ortam oluşmadan bölgede açılmak istenen boyahanelere ilişkin sorunların güzellikle halledilmesidir” şeklinde konuştu.

Bursa’da OSB’lerin şehir dışına taşınmasının gerekliliği de değinen Yunus Aydın, ‘Ranta dayalı OSB’lere engel olunmalı’ dedi.

Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

‘OSB’ler planlı kurulmalı. İleri arıtma, merkezi sistemleri, alt yapı baştan yapılıp gerçek organize sanayi olmalı. Üretimin önünün açılması için organize olmalı. Ranta dayalı OSB’lere engel olunmalı. Kent içinde kalan kirletici tesisler bir an önce şehir merkezinden çıkarılmalı’

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…