Home GÜNCEL Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingde kime hiç yüz vermedi..?

Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingde kime hiç yüz vermedi..?

- Guncellenme Tarihi: 22 Ocak 2023 23:04
13 min read
Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingde kime hiç yüz vermedi..? için yorumlar kapalı
0

Evet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa mitingini takip eden gazeteciler arasında bulundum.

Ve şimdi benim de “herkes gibi olmamak” için mitingde birkaç gazeteci tarafından da gözlemlendiğine emin olduğum ve fakat türlü sebeplerle dile getirilmeyen konulara değinmem doğru olacak.

Evin brüt – net metrekaresiyle dahi ilgilenmeyen, kullanıma, amaca hizmet edip etmediğine bakan yazarınızın metrekare başına düşen insan sayısını hesaplamasını beklemeyin… Mitingde de bulunduğumuz konumla halk arasında kot farkı olmadığından sadece fotoğraflardan katılımcı yoğunluğunu izleyebildim. Açık söylemek gerekirse girerken ve çıkarken oluşan insan kalabalığını baz almayı tercih ettim, yoğunluğu ölçerken…

Ak Parti Bursa teşkilatlarının aksine ben giriş ve çıkışta akın akın kalabalık görmedim. Bunun başlıca sebebinin ekonomik şartlar olduğunu görmemek imkânsız… Halkın büyük çoğunluğu birkaç yıl önce orta gelirli düzeyindeyken hızlı şekilde fakirleşti. Elbette ki bunu da; Ak Parti ve MHP’den oluşan Cumhur ittifakı hükumetine bağlıyorlar.

Bana sorarsanız Cumhurbaşkanı da Bursa’da aradığını bulamamıştı. Halkın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alıştığı şekilde coşkulu olmaması ona da yansımıştı.

Cumhurbaşkanı halka gerekli mesajları verdi, orada olanlar da özellikle kadınlar gerçekten Erdoğan’ı seven, sayan kişilerdi.

Ak Partili kadınlar Bursa’da coşkularıyla erkekleri bastırdı.

Zaten Cumhurbaşkanının en çok güvendiği kitle şu an kadınlar ve gençler… Her seçimde kadınların büyük desteğini alan Cumhurbaşkanı, bu seçim gençlerin, Z kuşağının öneminin çok daha önemli olduğu bilinciyle özellikle onları kucakladı. Hatta yanına alınanların da ikisi kız çocuğu, bir genç kız, bir de duygu yoğunluğuyla bolca ağlayan bir kadındı.

Genç kız Erdoğan’ın elini öpmek için izin istedi, üç kez öptü, Cumhurbaşkanı da ona sessizce “Kurban olurum ben sana” dedi.

Elbette ki; provokatörler de vardı.

Hemen önümüzde duran Cumhurbaşkanı korumalarının kartal bakışıyla onları şıp diye fark ettiğini ve “Alın bunu, alın onu, alın şunu” dediğine en az on kez tanık oldum. Çok hoşuna gider “Alın bunu” söylemi… Nefes alması dahi topluma zarar bazı kişilerin karşısına geçen bir polis amirinin “alın bunu” demesinden keyifli ne olabilir..?

Karacabey Hürriyet Mahalleliler de mitinge girmek istemişler, alınmamışlar. Açıkçası çok da iyi olmuş.

Çünkü haksızlar,

Çünkü sonradan oluşan bir rantın peşine düşmüşler,

Çünkü yasal düzenekte koşmuyorlar.

Durumlarını çok kısa özet geçersek; 2014 yılında Büyükşehir Yasası ile birlikte köy tüzel kişiliğinde bulunan araziler, köyler mahalle olunca belediyelere geçti. Bunun önlenmesi için yasa çıkmadan yasal bir yol vardı: Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurarak arazileri kooperatife aktarmak. Bazı muhtarlar bu konuda akıllıca davrandı, bazıları ise üzerinde durmadı. Üzerinde durmayan yerlerden biri de Hürriyet Mahallesi sakinleri. Sakin dediğime bakmayın, hiç değiller, Cumhurbaşkanının önüne geçip Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı şikâyet edecek kadar ileri gittiler. İleri gittiler diyorum, çünkü gerçekten talepleri yasal değil. 10 yıl önce yasa çıkıyor, 10 yıldır sesleri çıkmıyor. Ne zamanki Belediyeye geçen araziler Teknosab’ın yanı başında kalıyor, müthiş değerleniyor, o zaman seslerini yükseltmeye başlıyorlar. Eder tutar yanı yok…

Mesela; Bursa’da çok fazla konut dolandırıcılığı mağduru var. Sayıları çok fazla olduğu halde Hürriyet Mahalleliler kadar örgütlenemiyorlar. Yasal olarak haklı oldukları halde, uzayan, soruşturmada bekletilen dosyalarına rağmen yine çözümü adalette arıyorlar.

Bir de İmar Affı Mağdurları var. Hem aftan yararlanacak şartlara haiz değiller, hem bazı illegal başvuruları geri tepmiş, hem kaçak bina yapmışlar, hem de mağdurlar..! Adı bile itici: “İmar Affı Mağdurları”..! Yahu, hayatı boyunca bir tek yasaya dahi karşı gelmemiş, bu sebeple bir dikili ağacı bulunmayanlar asıl mağdur..!

Affedilmemesi gerekenler de seçimde yatırım olarak görüldüğünden bir garip sistem oluştu. Herkes haklı, hak sahibi olarak görüyor kendini..!

Dönelim mitinge… Bursa’da Ak Parti’de uzun zamandır bir “ağabeylik” tartışması sürüyor. Tartışma da değil aslında, bazı siyasiler kendini ağabey pozisyonunda görmek istiyorlar.

Oysa il başkanı kimse, ağabey, baba, kardeş, dost, arkadaş, birleştirici, kucaklayıcı odur. Onun üzerinde bir ağabey olması da abesle iştigaldir.

Bursa’da çok kutuplu hale gelen Ak Parti teşkilatlarının o kutup başlarına aslında ince bir ayar verdi Cumhurbaşkanı mitingde…

Diğer şehirlerde görmüşsünüzdür, yanında hazır bulunan Ak Partili kurmaylardan bahseder, bakanımız der, belediye başkanımız der, il – ilçe başkanımız der ve adını anar Cumhurbaşkanı…

Bursa’da yapmadı,

Memnuniyet duyduğu zamanlar takılır, şakalaşır, yapmadı.

Ötesi, hiçbirinin yüzüne suratına bakmadı.

Eski Bakan Faruk Çelik, Hakan Çavuşoğlu, İl Başkanı Davut Gürkan ve ekibi, ilçe başkanları, eski ve mevcut milletvekilleri, ilçe belediye başkanlarının da hazır bulunduğu organizasyonda en çok göze çarpanlardan biri doğal olarak Davut Gürkan’dı.

Ankara eski Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek de mitingi takip edenler arasındaydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok çok sevdiğine her platformda tanık olduğumuz Cengiz Kurtoğlu’nun “Duyanlara duymayanlara” şarkısını yakın zamanda yine bir organizasyonda Erdoğan’a karşı söylemesinden sonra bu şarkı mitinglerde çalınmaya başlandı. Cumhurbaşkanını şarkıya halka ithafen eşlik ederken halk da bu şarkıyı onun için söyledi. İl Başkanı Davut Gürkan’ı şarkıyı Cumhurbaşkanını işaret ederek elleri havada söylerken halini izledim. Gerçek şu ki herkes sevgisini gösteremez, Davut Gürkan bunu başarıyor, Cumhurbaşkanını yürekten sevdiği her halinden okunuyordu.

Sözün özü; babalarının gözüne girmek için türlü hüner sergileyen, onun gözünün içine bakan çocuklarına yüz surat göstermeyen baba edasındaki Cumhurbaşkanının kafasında seçim startı verildiğinde kimlerle yürüyeceğine dair net bir fikir oluştu bence… Bıçak kemiğe dayandığında çocuğu, kardeşi gibi olanları dahi reddettiğini de siyasi yaşamı boyunca izledik.

Sadece bize deklare edilecek zamanı biraz daha bekleyeceğiz.

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Hakan Fidan: “Senin İçin Buradayız Gökhan…”

Son 10 yılda marka değerinde de ciddi kayıp yaşayan Mudanya’da yerel seçim tüm hareketlili…