Home GÜNCEL Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye badireleri atlatmayı bilmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye badireleri atlatmayı bilmiştir

- Guncellenme Tarihi: 21 Ocak 2023 20:03
10 min read
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye badireleri atlatmayı bilmiştir için yorumlar kapalı
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’da “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni” nde konuştu. Erdoğan, siyasi istikrarın ekonomik gelişmelerdeki önemine dikkat çekerek, “Siyasi istikrarın tesisi, ekonomik büyüme açısından vazgeçilmezdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa programı kapsamında son olarak Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda ‘BTSO Ekonomiye Değer Katanlar’ ödül töreninde katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

Dört farklı kategoride ödül taktim ettiğimiz şirketlerin her birini kutluyor, ekonomimize yaptığı katkılar için şükranlarımı sunuyorum. Resmi açışlışını yaptığımız yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimize bu eserleri kazandıran kurumları tebrik ediyorum. Bursa kültürü tarihi eserleriyle ülkemizin sembol sşehirlerinin başında geliyor. Bursa’ya hizmet etmeye ecdadımızın mirasına da sahip çıkmayı görev biliyoruz. Bursa’ya sık sık geliyor vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Projelerimizi yerinde takip ederek süratle neticelendirilmesini sağlıyoruz. Toplumumuzda yaptığımız buluşmalarla milletimizle olan gönül bağımızı güçlendiriyoruz. Bursa’ya her gelişimizde bir çok yatırımı hizmete açtık. Son olarak Türkiye’nin otomobili TOGG’u Bursa ve ülkemizin hizmetine soktuk. Rabbim sağlık ve ömür verirse, milletimiz de yetki verdikçe Bursa’ya Bursalı kardeşlerimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

“İSTİKRARDAN BAHSEDİLEMEZ”

Bu sene cumhuriyetimizin yüzüncü kuruluş yıldönümünü kutlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilk asrını tammalayıp ikincü asrına başlayacağız. Cumhurbaşkanlığı forsumuzda temsil edilen 16 Türk Devleti’nin tarihi 2 bin yılı aşıyor. Hariciye teşkilatımız bu sene 500. yaşını kutlayacak. Emniyet 177 yıldır milletimize hizmet ediyor. Hangi kuruma bakarsak bakalım benzer bir durumla karşılaşıyoruz. Yürütmede çift başlılık sorunun nelere yol açacağını bir anayasa kitapcığının ülkemizi nasıl bir krize sürükleyeceğini bir bir yaşadılar. Tüm bu krizlerle beraber son 20 yıldaki ekonomik kalkınmayı da bizzat görerek yaşadınız. Şu gerçeği hepimiz idrak edebiliyoruz. Siyasi istikrarın tesisi ekonomik büyüme açısından vazgeçilmezdir. Hükumetlerin ortalama ömrünün bir bucuk yılı bile bulmadığı bir siyasi atmosferde istikrardan bahsedilemez.

“TÜRKİYE BADİRELERİ ATLATMAYI BİLMİŞTİR”

Son 20 yılda ülkemizin yaşadığı başarı, siyasi istikrarın sağlanmasından dolayıdır. Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen Türkiye badireleri atlatmayı bilmiştir. Türkiye Orta ve uzun vadeli program yapabilme hepsinden önemlisi de bunları hayata geçirme imkanına sahip olmuştur. 10-15 yılda bitmeyecek yüzlerce otoyolu köprüyü hava limanının bir kaç yıl gibi rekor sürelerde hizmete açtık. Bugün dünya enerji ve gıda başta olmak üzere krizleri konuşurken biz ihracatta 254 milyar dolara ulaştık.

“TÜRKİYE TÜM MAZLUMLARA İLHAM KAYNAĞI OLUYOR”

Bir dönem krizlerle darbelerle gündeme gelen Türkiye şimdi kendinden söz ettiriyor. Ülkemizin küresel siyasetteki özgürlüğü yaşanan hadiselere artıyor. Türkiye bu başarılarla yalnızca ülkemize değil Afrika’ya kadar tüm mazlumlara ilham kaynağı oluyor. Böyle bir dönüşümün başaktörlüğünü yaptığımız için hükümet olarak iftihar duyuyoruz. Yapmak zor, yıkmak kolay olandır. Bu hakikati merhum Mehmet Akif anlatıyor. Başta iş dünyası olmak üzere her alanda yapmak ve yıkmak arasındaki farkları görmek mümkündür. Bir beceriksiz idareci elinde iflasa sürülmesi sadece aylar sürer. Bunların acı örneklerini başta devrim otomobilleri olmak üzere zamanında defalarca yaşadık. Aynı kirli oyun tekrar sahnelenecek istiyor. Daha sandıktan bile çıkmadan ülkemizin gururu olan projeleri dillerine doladılar. Attıkları yalan ortaya çıkınca da mertçe özür dilemek yerine başkalarını suçlama toluma gittiler.

“FİRMALARIMIZI AÇIKÇA TEHDİT ETTİLER”

İHA ve SİHA konusu yatırım ve eser düşmanlığında ilk sırada masanın büyük ortağı vardır. Milletle gönül bağını koparmış olan bu ortak, şimdiye kadar teknoloji şirketlerimiz dahil pek çok yatırımcısı doğrudan hedef aldı. Üreten, ihrac eden, insanlarımıza istihdam sağlayan firmalarımızı açıkça tehdit ettiler. Yurtdışı yatırımcılarına Türkiye’ye gelmeyin burada can ve mal güvenliği yok diyecek kadar ileri gittiler. İş dünyasının çatı kuruluşlarından ticaret odalarımızda maalesef ciddi bir ses yükselmedi. Ekonomimizi çökertmeye çalışan sermaye ırkçılığı karşısında her şeyden önce ticaret ve sanayi odaları tavır koymalıydı. İş dünyamızı kötüleyenlere hak ettikleri cevabı sandıkta vereceğiz. Ülkemizin stratejik planlarını engellemeye çalışanları birkez daha hüsrana uğratacağız. Ülkemizi kriz bataklığına sürüklemelerine göz yummayacağız. Ülkemizin gündeminden çıkarttığımız siyasi iktidarsızlık konusunu tekrar gündem sokmayacağız.

Kaynak: bursadabugün.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İncirlik Üssü, Ana Jet Üs Komutanlığı’na Dönüştürüldü

Adana İncirlik’te bulunan 10. Tanker Üs Komutanlığı’nın ismi, 10. Ana Jet Üs K…