Home GÜNCEL Turgut Özkan; “Karaca’nın arkasındayım, Bozbey’in milletvekili listesinde olması mantıklı değil”

Turgut Özkan; “Karaca’nın arkasındayım, Bozbey’in milletvekili listesinde olması mantıklı değil”

- Guncellenme Tarihi: 29 Aralık 2022 13:35
9 min read
Turgut Özkan; “Karaca’nın arkasındayım, Bozbey’in milletvekili listesinde olması mantıklı değil” için yorumlar kapalı
0

İsmet Karaca’nın vekillik uğruna boşalttığı CHP İl Başkanlığı koltuğuna Turgut Özkan’ın oturmasıyla örgütte kimler vekil olacak tartışması alevlendi.

Özkan’ın, Karaca’yı desteklediğine dair söylemi paylaşılınca bu tartışma daha da alevlendi.

Turgut Özkan’la yaptığım görüşmede bu konuyu ve daha birçok konuyu da sorma imkânı buldum. Çok açık söyleyeyim ki; politize etmeden, ık mık demeden, içi boş cevaplar vermeden tüm sorularımı inandığı doğrularla çekinmeden cevapladı.

Samimi siyasetçilerin köküne kıran girdiği günümüzde, konuşan, konuştuklarının arkasında duran siyasetçi daha bir kıymetli oluyor haliyle…

İlk soru tabii ki “Karaca’yı desteklediğinizi söylediniz mi” oldu.

“Yine söylüyorum, arkasındayım…” dedi.

Yönetimde 34 ay birlikte çalıştıklarını,

aynı ekipten olduklarını,

siyasi gelenek,

siyasi dava arkadaşlığı, kardeşliği yönünde desteklediğini ifade etti.

Ve doğru bir noktaya değindi:

“Desteklemiyorum desem, madem beğenmiyordun neden 34 ay onun yönetimde görev aldın, birlikte yol yürüdün demezler miydi?”

sorusunu o bana sordu. Evet derlerdi, tillahını derlerdi hem de… Yerden yere vurup sonra da karşıya geçip bir de keyif çatarlardı. Öyle bu CHP örgütünün bir kısmı. Adamı değilsen, parçalar bırakırlar.

Evet, birilerinin içine sinmemiş olabilir Karaca’nın vekil adaylığı… Ama sağır sultan biliyor ki ömrünü CHP’ye adamış tüm siyasetçiler gibi onun da gönlünde vekillik yatıyor, geçen yerel seçimlerde bile vekillik istediğini dillendirdi.

Ayrıca il başkanlığı koltuğuna oy birliği ile seçilerek oturan Turgut Özkan’ın Ankara’ya gönderecekleri vekillerle Bursa için uyum içinde çalışmak adına Karaca’yı desteklemesi çok anormal bir durum değil.

Özkan’ın yaptığı bir durum tespiti de Bursa’da son yedi il başkanının milletvekilliği olamadığı yönünde ve bu zinciri kırmak, yol açmak gerektiğine inanıyor. Son yedi il başkanının hepsi mi kötüydü ki hiçbiri vekil listesine giremedi diye de soruyor.

Her ne kadar Mustafa Bozbey ön seçim yapılmasını istese de Bursa’da genel merkezin kararı olarak ön seçim yapılmayacak. Bu bağlamda mevcut vekillerin tekrar aday olarak gösterilip gösterilmeyeceğini sordum. Biliyorsunuz, İsmet Karaca’dan önceki İl Başkanı Hüseyin Akkuş vekil başvurularının başladığı gün dört vekilin adını vererek ilk dört sırayı rezerve etmiş, vekillik hayali kuran CHP’lileri de partiye küstürmüştü. Turgut Özkan, Karaca’nın arkasındayım tavrının bununla karıştırılmaması gerektiğine dikkat çekiyor, asla aynı şey değil diyor, örgütün oy verdiği kişiyi vekil olarak sahnede olmasını istediğini söylüyor.

Akkuş gibi onun da mevcut beş vekile listede yer verip vermeyeceğini de sorduk haliyle… 8 buçuk yıldır bu vekillerle genel merkezin çalıştığını, kararı onların vereceğini dikkat çekerken, mevcut vekillerin çok çalıştığını, verdikleri emekten memnuniyet duyduğunu, genel merkez devam derse onlar için de örgütle birlikte çalışacaklarını belirtiyor.

Özkan, tüm il başkanları gibi seçimde çok iyi sonuç alacaklarına inanıyor.

Vekil listesinin;

bölgelerin demografik yapısına,

iyi temsil kabiliyetine,

üst noktada belirlenmiş kriterlere uygunluğuna,

tabiri caizse adama göre iş değil, işe göre adam yöntemiyle oluşturulacağını,

tam bir şampiyonlar ligi listesi ile seçime gideceklerini belirtiyor.

“Biz genel seçimi alacağız, inanıyorum, genel seçimi alamazsak yerel seçimlerde bir iki ilçe daha fazla kazansak ne olur?” diye de ekliyor.

Herkesin merak ettiği Mustafa Bozbey’in vekil listesinde olup olmayacağı sorusunu sizin için sordum kendisine…

Tam da beklediğim, arzuladığım cevabı aldım.

Mustafa Bozbey’in vekil listesinde olmaması gerektiğine inananlardanım. Kılıçdaroğlu’nun Büyükşehir adayımız diye tanıttığı kişinin vekillikle ne işi olur, demezler mi adama sen vekilliği basamak olarak mı kullanıyorsun diye…?

Özkan, Bozbey’in milletvekilliği isteği olup olmadığını bilmediğini söyleyerek cevabını vermeye başladı. Ve dedi ki; “Büyükşehir adayını milletvekili listesinde göstermek mantıklı değil, stratejik değil..! Ancak onu da herkesi desteklediğim kadar desteklerim”

Al benden de o kadar..! Hoş bu doğru bir strateji olsaydı dahi şahsen ben Bozbey’in hiçbir yere aday olmasına taraf değilim..!

Özkan kendisini doğru cümlelerle anlatabilme yeteneğine sahip, hal böyle olunca söyledikleri birilerinin işine gelmese dahi, anlatarak, ikna ederek kırık camları toplayıp, vazoyu tamamlama gayretinde…

Benim bile bir zamanlar seve seve oy verdiğim, son 10 yılda politikasındaki şirazesi kaymış CHP’ye sempatim oluşmaya başladı.

Haydi hayırlısı…

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…