Home GÜNCEL Techxtile Start-Up Challenge’da Büyük Final 21 Aralık’ta

Techxtile Start-Up Challenge’da Büyük Final 21 Aralık’ta

- Guncellenme Tarihi: 16 Aralık 2022 10:14
6 min read
Techxtile Start-Up Challenge’da Büyük Final 21 Aralık’ta için yorumlar kapalı
0

UTİB bünyesinde bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Türkiye’nin en önemli girişimcilik programı TechXtile Start-Up Challenge maratonunda eğitimler sona erdi. Gözler, büyük finale çevrildi. Level-Up ve Scale Up kategorilerinden finale kalmaya hak kazanan 16 girişimci, 25 Kasım’da başlayarak 8 Aralık’ta sona eren final eğitimlerinin ardından 21 Aralık’taki büyük final için yarışacak. 

16 Girişimci Eğitimden Geçti

 Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) himayesinde bu yıl 4’üncü kez gerçekleştirilen Türkiye’nin en önemli girişimcilik programı TechXtile Start-Up Challenge maratonunda final heyecanı yaşanıyor. Toplamda 74 projenin başvurduğu programda tüm elemeleri geçen 16 proje, 21 Aralık’ta yapılacak finalde yarışmaya hak kazandı. Değerlendirme Kurulunun yaptığı değerlendirme sonucunda, Level-Up ve Scale-Up kategorilerinden 8’er olmak üzere finale kalmaya hak kazanan toplamda 16 proje, Program Koordinatörü Ufuk Batum moderatörlüğünde gerçekleştirilen Mentorluk Süreci Eğitimi’ne katıldı. Proje Koordinatörü Ufuk Batum, eğitimde girişimci adayların projelerini geliştirmelerine rehberlik edecek girişim ekosistemindeki tecrübelerini, deneyim ve bilgi birikimini paylaştı.

21 Aralık’ta Büyük Final

Final eğitimlerinin başlangıcı olan Mentorluk Süreci Eğitimi’nin ardından girişimciler; 8 Aralık’ta sona eren İş Planı Yazma, Finansal ve Mali Tabloların Oluşturulması, Melek Yatırımcı Ağı Perspektifinden Girişim Finansmanı, Sunum Geliştirme konu başlıklarının yer aldığı bir dizi eğitimden geçti. Level-Up ve Scale-Up kategorilerinden finalistlerin ayrı ayrı katılım gösterdiği 8 Aralık’taki Sunum Geliştirme Eğitimi’nde; UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, ‘Bir Fikrin Mi Var?’ Yapımcısı Fuat Sami ve Ufuk Batum’un liderliğinde adaylar projelerinin sunumlarını yaparak eksik yönlerini tamamlama fırsatı yakaladı. Toplam 74 projenin başvurduğu programda tüm elemeleri geçen 16 proje, 21 Aralık’ta yapılacak finalde yarışacak.

Başkan Engin: Networking, En Büyük Ödül

İnteraktif bir şekilde fikir alışverişinin yapıldığı ve adayların proje sunumlarını geliştirme imkanı bulduğu eğitimde Batum, “Ön elemeyi geçerek finale bir basamak daha yaklaşmak, büyük başarı. TechXtile sürecinde alınan tüm eğitimlerin girişimcilerimiz için ne kadar faydalı olduğunu gördüm. Katılan tüm adaylara network imkânı ve dereceye girenlere değerli ödüller sunan 21 Aralık’taki büyük final, girişimcilerimiz için bir dönüm noktası olacak” dedi. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ise, “UTİB olarak hayata geçirdiğimiz TechXtile girişimcilik platformumuz da her ne kadar fonlama ve yatırım yapma durumumuz olmasa da, tüm süreç boyunca verilen eğitimler ve networking imkânı aslında en büyük ödüllerden biri. Tekstil ve hazır giyim sektörünün teknoloji ve yaratıcılığı harmanlayan yeni nesil girişimcilere ihtiyacı var. TechXtile platformu ile Start-Up’lar sadece kendilerine değil, tekstil dünyasına da inovasyon kazandırıyor” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…